Van de bestuurstafel: terugblik op een jaar corona

Beste FC Triassers,

Morgen is het precies een jaar geleden dat Nederland op zondag om 18.00 uur op slot ging. De detailhandel, horeca, maar ook ook de (amateur-)sport moest zijn deuren sluiten. Covid-19, in de volksmond corona, had zijn intrede gedaan. Met verregaande gevolgen, financieel,  maatschappelijk, sociaal maar ook sportief.

Ook de meer dan 20 sportverenigingen die Winterswijk rijk is, werden keihard getroffen. Zonder uitzicht op perspectief werd er getracht om gehoor te geven aan sportieve ambities, maar ook sociaal en maatschappelijk treffen. Protocollen, looproutes, initiatieven, etc. Alles om te (over-)leven.

Als FC Trias kunnen we zeggen dat we ook echt een vereniging zijn die zijn best doet mensen te verenigen. En dan niet het logo maar de mensen die de invulling geven aan onze vereniging. Ik wil dat toch nog even noemen.

Allereerst onze loyale en betrokken leden van onze vereniging.  We kunnen en mogen trots zijn op de manier hoe ze de situatie gedragen hebben tot nu toe en er het beste van hebben gemaakt. Fantastisch!

Wat zou het mooi zijn wanneer we de komende maanden wat meer perspectief hebben om te kunnen voetballen. Voetballen met plezier, maar ook elkaar ontmoeten.

Onze vrijwilligers die ondanks alles toch met veel geduld, passie en betrokkenheid bezig blijven met organiseren.  Wat zijn we blij met jullie! Een beroep op jullie te kunnen doen is nooit teveel. Iedereen staat te trappelen.  We willen weer zo graag.

En dan natuurlijk de ondernemers, onze sponsoren. Wat hebben jullie een jaar achter de rug en nog. Wat leven we met jullie mee. Maar wat moeten we ook blij zijn dat jullie toch ons ondanks de ontstane situatie blijven steunen. Sprakeloos!

Onze donateurs en de Stichting Vrienden van FC Trias die ons trouw blijven en ons blijven steunen. Dank jullie wel!

En tenslotte mijn collega’s van het algemeen bestuur en SSB die constant manoeuvreren en acteren op de ontwikkelingen vanuit de politiek. Ik wil ze noemen omdat ook zij in hun spaarzame vrije tijd naast gezin en werk, net als alle andere vrijwilligers overigens,  iedereen het naar de zin proberen te maken.  Onbetaald, onbetaalbaar en alles met toewijding om anderen het voetbal(-plezier) te gunnen en verzorgen.

Voor jullie allen een diepe buiging van respect en trots.

Financieel hebben we natuurlijk een flinke aderlating voor wat betreft onze kantine-inkomsten. Onze penningmeester en het bestuur van de Stichting Sport Bataafseweg proberen van alle regelingen die er zijn gebruik te maken en kritisch te zijn op investeringen. Waar nodig zullen we wel willen voorsorteren op de start van het seizoen en de nodige investeringen doen. Overal kunnen we stellen dat onze vereniging, mede door de loyaliteit van leden, sponsoren en donateurs, het financieel kan volhouden en gezond is.

Laten we vertrouwen op een spoedige herstart van het seizoen.  Langs deze weg willen we iedereen die genoemd is nog een hart onder de riem steken.  Hou vol allemaal, blijf gezond en hopelijk kunnen we snel weer verblijven op onze mooie vereniging en complex ‘t Huitinkveld. We maken er het beste van!

Namens de besturen FC Trias en SSB,

Bart Berenschot en Willy Smit

 

 

 

 

 

Scroll naar boven