VDZ VR2 – Fc Trias VR1

Zondag 07-04-19, VDZ vr2 – Fc Trias vr1

Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen VDZ vr2. Niet alleen omdat bij winst de afstand met VDZ vergroot kan worden naar 11 punten, maar ook dat Longa tot 1 punt kan worden genaderd.

De wedstrijd begon met een kleine tegenvaller voor Fc Trias. De scheids die op de wedstrijd stond had zich afgemeld en dus moest de vlagger van VDZ gaan fluiten. De wedstrijd begon en Fc Trias was onrustig aan de bal. De mooie acties die Fc Trias normaal heeft waren niet echt te zien, alle ballen gingen naar voren wat niet echt tot kansen leed. VDZ was veel aan de bal en zette goed druk in tegenstelling tot Fc Trias. Er waren een paar kansen voor VDZ maar gelukkig kwamen er geen doelpunten uit. Van de kant van Fc Trias kwam af en toe wel een goede acties over de flanken, maar de voorzetten kwamen helaas in de handen van de keepster van VDZ terecht. Ruststand was dan ook 0-0. In het begin van de tweede helft begon Fc Trias eindelijk te voetballen. Er werden duels gewonnen, acties gemaakt en kansen gecreëerd. In de 49ste minuut scoorde Julia Bruggers dan ook de 0-1 vanuit een mooie actie en voorzet van Marina. Fc Trias bleef voetballen en de rollen waren helemaal omgedraaid. In de 60ste minuut scoorde Joske de 0-2 door opnieuw een mooie voorzet van Marina. Ondanks het goede voetbal van Fc Trias in de 2e helft wist VDZ toch de 1-2 te maken. Dit doelpunt kwam bijna uit het niets aangezien VDZ er in de 2e helft eigenlijk niet meer aan de pas kwam. Door dit doelpunt kreeg VDZ weer vertrouwen en dwong Fc Trias achteruit. Een tegenvaller voor Fc Trias was dat Sil geblesseerd raakt, maar helaas had geen wissels meer over had en door moest met een geblesseerde speelster in het veld. Hierdoor ging Fc Trias nog meer achteruit voetballen en wist VDZ in de laatste minuut de 2-2 te maken. Een gelijkspel wat voelde als verlies. Fc Trias heeft de afstand met VDZ dus niet kunnen vergroten en het gat met de top niet kunnen verkleinen. Door naar de volgende wedstrijd is het enige wat nu kan.

Zondag 14 april speelt Fc Trias om 13.00 thuis tegen de 4e plaats uit van de competitie, Trekvogels vr2. De vorige wedstrijd werd Fc Trias, vooral in de 1e helft, van de mat gespeeld. De wedstrijd eindigde in 4-0 voor Trekvogels. Fc Trias is dus gebrand op een revanche en wil er alles aan doen om aansluiting te vinden met de top van de competitie.

Scroll naar boven