Veel belangstelling voor trainerscursus

Dit seizoen worden onder leiding van onze Hoofd Jeugd Opleiding Eric van Zutphen interne trainerscursussen georganiseerd voor trainers van de jeugdteams. Maar liefst 33 personen hebben zich voor deze cursussen aangemeld en zijn verdeeld over twee groepen:

  • Groep A, met 21 deelnemers, betreft de interne cursus O9 t/m 012. De kinderen in deze leeftijdscategorieën spelen op een klein veld en 6 tegen 6 of 8 tegen 8. Zij hebben dus iets andere competenties nodig gezien de leeftijdsgroep en veldafmetingen/ spelregels.
  • Groep B, met 12 deelnemers, volgt de interne cursus 013 t/m 019. Deze teams spelen op een heel veld en 11:11. De cursus is verdeeld over 3 avonden tussen oktober en december 2019, en daarnaast 3 avonden tussen maart en mei 2020

In totaal zijn er dus 6 cursusavonden, die plaatsvinden van 19.00 uur tot ca. 21.30 uur. De avonden bestaan uit een stukje theorie en vooral praktijk op het trainingsveld.

Doel van de opleiding is cursisten voorbereiden op het begeleiden, coachen en trainen van jeugdspelers met als kernpunt het bevorderen van voetbalplezier en ontwikkeling.

Programma punten van de training:

– De 4 kwaliteiten van een succesvolle Jeugdvoetbal Trainer/ Coach.

– Checklist waar elke training aan moet voldoen.

– De structuur van voetballen. En hoe maak ik die trainbaar !

– Het geven van trainingen.

– Het coachen van jeugdspelers

– Het begeleiden van jeugdspelers buiten het veld.

– Gebruik van de Rinus App

De cursisten geven gedeeltes van een training aan een “proefklas “ en deze worden met de complete groep nabesproken. Wat ging er goed en wat kan beter ? Hoe maak ik methodische stappen tijdens een training ?

We beschikken over een fijne leergierige groep van FC Trias trainers die in een veilige en prettige laagdrempelige omgeving zich verder willen ontwikkelen als trainer-coach.

Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes!

 

Scroll naar boven