Verdiende overwinning FC Trias 1

FC Trias speelde zondag 29/9 in Zeddam tegen de fusieclub vv Montferland. Beide teams verloren hun 1e wedstrijd in de 3e klasse C. FC Trias was compleet en Bram werd wissel nadat hij vorige week nog in de basis begon.

Het begin was duidelijk voor FC Trias. Voetbalde veel gemakkelijker dan de thuisclub die het vooral moet hebben van hard werken. De 1e kansen waren ook voor FC Trias maar het duurde tot de 38e min voordat de 0-1 een feit was. Cornelis met een goede actie die prima werd afgerond. door Jorrit. De thuisclub had tot dan toe nog nauwelijks iets gecreëerd. Mede ook doordat uitblinker Gio zijn defensie prima op orde had.

De tweede helft begon met een fikse regenbui. FC Trias had verwacht dat de thuisclub meer naar voren zou voetballen maar dat gebeurde niet. Men bleef op dezelfde manier voetballen zonder ook maar gevaarlijk te worden. FC Trias daar in tegen was ook in de 2e helft een klasse beter. Een geweldige afstandspoeier van Rolf verdiende meer dan dat deze de lat schampte. De leider van FC Trias zag deze bal eigenlijk in de goal vliegen en stond al bijna in het 16 meter gebied om de prachtige knal te vieren. Waarschijnlijk heeft hierbij de reserve keeper een blijvende gehoorbeschadiging opgelopen. Daarna werd Cornelis weggestuurd. Hij liep de achterhoede eruit en alleen voor de keeper miste hij de 0-2. Direct daarna , in de tegen aanval kwam totaal onverwachts de 1-1 op het scorebord. Een aanval over rechts werd prima voorgegeven en dito afgewerkt door de spits. De 1e echte aanval van de promovendus was dus gelijk raak. Dit was 1p min voor het einde. Maar FC Trias toonde veerkracht. Bleef de betere ploeg en de ondertussen ingevallen Bram zag zijn schitterende actie op de achterlijn bekroond worden door Menno. Met zijn rechterbeen liet hij de keeper kansloos 1-2. Niet veel langer daarna werd er nog een speler van de thuisclub met 2x geel naar de kant gestuurd. FC Trias speelde de wedstrijd uit en benutte nog een penalty door Cornelis:1-3

Verdiende overwinning voor FC Trias dat komende zondag de lastige thuiswedstrijd speelt tegen Pax uit Hengelo. Komt dat zien!

Scroll naar boven