Eerste competitiewedstrijd Fc Trias VR1

FC Trias Vr1 – ATC ‘65 Vr1

Afgelopen zondag speelde FC Trias Vr1 haar eerste competitiewedstrijd tegen ATC ‘65 Vr1. ATC promoveerde afgelopen seizoen vanuit de 3e klasse naar de 2e klasse. De enige ervaring die FC Trias met ATC had was een gespeelde bekerwedstrijd vorig seizoen. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Voorafgaand aan de wedstrijd benadrukte trainer Dennis Kitaman dat deze wedstrijd een zogeheten 6 punten wedstrijd was. Bij verlies komt ATC op 6 punten en blijft FC Trias op 0 punten. Fc Trias wilde dus niks meer dan winst!

FC Trias startte de wedstrijd vol goede moed en veel pit. Niet alleen FC Trias trouwens, ook ATC begon fel aan de wedstrijd. Hierdoor was het vanaf het begin een echte wedstrijd met veel en felle duels. Dit was niet in het voordeel van FC Trias, aangezien ATC veel meiden had die een kop groter waren. FC Trias wist in de loop van de eerste helft door te gaan voetballen, meer uit de duels te blijven. Na een aantal kansen werd vlak voor rust de 1-0 gescoord door de nieuwe spits van FC Trias, Caya Hebly overgekomen van FC Winterswijk. Na goed samenspel tussen Ilse en Joske op de rechterkant van het veld kwam de bal bij Bente in het centrum terecht. Zij gaf een prachtige steekbal op Caya die de bal beheerst binnen schoot. Rusten met een 1-0 voorsprong voor FC Trias.

Na rust wist FC Trias dat het de deur achter dicht moest houden en het liefst nog een keer moest scoren. Dit lukte aardig en FC Trias wist een aantal kansen te creëren. Deze kansen ontstonden allemaal door goede combinaties en mooi voetbal. De mooiste actie uit de tweede helft kwam van FC Trias nummer 10, Sil. Na een prachtige dribbelactie schoot zij de bal keihard op de lat. Helaas stuiterde de bal net voor de doellijn en bleef het 1-0. Het einde van de wedstrijd kwam in zicht, maar ATC was nog niet klaar. Zij bleven knokken en hopen op de 1-1, maar FC Trias bleef geconcentreerd en vechten tot het laatste fluitsignaal en trok de wedstrijd met 1-0 over de streep.

Na een zwaar bevochten wedstrijd waren de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen een feit. Volgende week wacht in een uitwedstrijd nog een gepromoveerd team vanuit de 3e klasse, SJO Oeken/Brummen Vr1.

Scroll naar boven