Verdiende overwinning FC Trias op DSVD

FC Trias heeft zondag 24 maart verdient gewonnen van DSVD uit Deurningen. Het was niet alleen verdiend maar ook een belangrijke overwinning. In de 3e klasse A kan iedereen van iedereen winnen lijkt het wel. Koploper MVV’29 is ongenaakbaar maar voor de rest zit het toch wel kort op elkaar zeker de ploegen die strijden om maar niet op plek 10,11, 12 te komen voor de nacompetitie degradatie.

Onder niet al te beste weersomstandigheden floot de uitstekende Hr. Verhart klokslag 14.00 uur voor het begin signaal. FC Trias speelde de 1e helft tegen de wind in. Ballen bleven hangen en de lange ballen van de bezoekers vlogen veelal uit door de harde wind. Daardoor ontstond er een spel dat geen echte grote kansen op leverden. Toch was direct de eerste kans voor DSVD raak. Knullig balverlies aan FC Trias kant werd onderschept door de nr6. Zijn steek bal was precies goed en de slim weg gelopen spits liet Sam kansloos op de 1tegen 1. De bezoekers hadden er niet lang plezier van. Slechts 4 minuten later was het alweer gelijk. Cornelis leverde van links een voorzet af die op waarde werd geschat door Tijmen. In eerste instantie kon de keeper nog redding brengen maar op de inzet van Niels was hij kansloos. Daarna ging het spel op en neer. DSVD’s aanvoerder liet van 30 meter nog een vrije trap van zijn voet vertrekken. Mede gedragen door de harde wind werd zijn harde vrije trap prima onderuit de rechterhoek getikt door Sam. Dit was tevens ook direct zijn laatste wapen feit. Met een hamstringblessure zal hij er een tijdje uit liggen. Door deze wissel ging de sterke spits 1 linie naar achteren, maar daar was hij lang niet zo gevaarlijk als in de spits. Vlak voor rust was Sam opnieuw de redder voor FC Trias. Een voorzet van links kwam terecht bij de geheel vrijstaande rechtsbuiten die de bal voor het inschieten had. Echter ook nu was Sam weer ter plekke om redding te brengen. Rust 1-1

De 2e helft had FC Trias de wind mee. FC Trias was veel meer in balbezit en DSVD werd nauwelijks nog gevaarlijk. 11 minuten gespeeld in de 2e helft,zou achteraf, de beslissing in de wedstrijd zijn. Een vlot lopende aanval werd via Cornelis bij Niels gebracht. Alleen voor de keeper liet de kleine middenvelder zijn 2e van de middag aantekenen. Met zijn rechter buiten kant van zijn voet zette hij de 2-1 op het scorebord. FC Trias kwam niet meer in de problemen maar 3-1 zou definitief de wedstrijd beslissen en de staf een rustige middag bezorgen. Echter Trias was net in de eindfase niet altijd even gelukkig. Niels had een hattrick kunnen maken maar dit lukte niet. DSVD leek er ook niet meer in te geloven want de 2e helft had FC Trias niets maar dan ook niets meer van de bezoekers te vrezen. Derhalve veen verdiende maar ook een zeer belangrijke overwinning. Na de zware blessure van Brian, vorige week, moet je maar altijd maar afwachten hoe de ploeg hier mee omgaat.

Donderdag a.s. gaan we de gestaakte wedstrijd in en tegen Ruurlo verder hervatten vanaf minuut 14. Het spel zan dan hervat worden met een indirecte vrije bal voor FC Trias. Aanvang 20.00 uur

Beide pupillen van de week Teun Meijnen en Cas Swinkels die spelen in onze JO10-3 en verrichten de aftrap met ballen beschikbaar gesteld door Autorecycling Hubert Verhaegh, Heegt Installatie en Slijterij Wijnhandel Goossens, waarvoor dank !

Delen:

Scroll naar boven