Verdiende overwinning in Lochem

Na de zeperd van vorige week moest FC Trias op zondag 6 maart uit naar Lochem om te spelen tegen de plaatselijke sportclub. Nadat afgelopen week de wedstrijd beelden tegen Witkampers waren geanalyseerd wist men wat men beter moest doen. Feller zijn en de ruimtes moesten beter zijn. Daar komt bij de kansen die je krijgt moet je dan benutten.

FC Trias kreeg de schrik van zijn leven toen men de arena van Spcl Lochem betrad. Een ongelofelijke knollentuin waar men de koeien niet op laat lopen, bang om een hernia op te lopen, om daarna niet geslacht te worden. Maar men moet het er mee doen en direct kon de bespreking de prullenbak in. Alles wat met combinatie voetbal besproken was, kon op dit veld absoluut niet. Een paar prachtige kunstgras velden zijn aanwezig in Lochem maar veld 1 is men vergeten.

Toch begon FC Trias prima aan de wedstrijd. Binnen 20 min stond men al comfortabel met 0-2 voor. Eerst was het Roman die in de 4e min de keeper er niet goed uit liet zien en Melvin W liet zijn kop kwaliteiten zien uit een cornerbal. Lochem kon daar niets tegenover zetten. FC Trias verdedigde zoals in het begin van het. Seizoen. Er werd geen enkele kans weg gegeven. Er zat ook een keerzijde aan de wedstrijd. Door deze knollentuin moest Justin al na 6 minuten de strijd staken.

Na de eerste 25 minuten ging Lochem uit een ander vaatje tappen. Echter FC Trias gaf geen krimp. Trias had de wedstrijd al vroegtijdig kunnen en moeten beslissen. Melvin K ging alleen,op de keeper af. De keeper van de thuisclub lag al op de grond. Melvin hoefde de bal alleen nog aar binnen te schuiven maar schrok hier zo van dat hij de bal snoeihard op de lat knalde. Hierna gooide Lochem de schroom van zich af en kwam men iets beter in de wedstrijd zonder ook maar 1x gevaarlijk te worden. Derhalve ging men rusten met een 0-2 voorsprong die geheel verdiend was.

De 2e helft was in het begin ook voor FC Trias. In de 49e minuut kreeg FC Trias een terechte penalty. De prima fluitende scheidsrechter hr. Bloksma gaf FC Trias een pingel nadat Menno binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Normaal is het zo dat als je zelf gevloerd bent moet je nooit zelf de strafschop nemen. Maar Menno liet de matige keeper van van thuisclub volledig kansloos. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen en zeker aan FC Trias kant. Gevoetbald werd er niet meer en Lochem speelde alleen de lange bal, de enigste optie op deze knollentuin. Hierdoor werd het een andere wedstrijd. 20 minuten voor tijd kwam Lochem uit het niets op 1-3. Hierna moest FC Trias alles op alles zetten om de 3 punten 38 km mee naar huis te nemen. Echt gevaarlijk werd Lochem nou ook weer niet maar doordat de thuisploeg alles naar voren pompte moest FC Trias vol aan de bak. FC Trias verdedigde de 1-3 zonder ook maa kans te maken op de 1-4 wat de wedstrijd beslist had. Toch lukte te Lochem om de spanning nog terug te brengen. In de 89 min werd het nog 2-3. Waar de scheidsrechter toen de 7 min speeltijd extra vandaan haalde was een raadsel maar FC Trias hield stand en won verdiend.

Voor FC Trias zit de 1e ronde er nu op. Trias is de enigste in de 3e Klaas B die al haar 12 wedstrijden heeft gespeeld. 28 punten hebben we nu behaald. Top 3 zit er zeker in dit seizoen. Echter wil men mee blijven doen om de 1e 3 plekken zal men het niveau van de 1e maanden weer moeten op pakken. Iedereen in deze klasse weet de sterke punten ( en misschien ook de pijn plekken) van FC Trias en men zal zich daarvoor moeten wapenen. Heugelijk feitje is misschien dat FC Trias vanmiddag zich wederom verzekerde van nog een seizoen 3e klasse. Men is definitief veilig.

Komend weekend is men vrij. Daarna moet FC Trias uit naar DVV in Duiven dat vandaag thuis verloor van Pax met 1-4 en daardoor op een behoorlijke achterstand staat. Maar FC Trias moet blijven winnen om ploegen als Pax en VVO niet dichterbij te laten komen.

Scroll naar boven