6 jubilarissen samen goed voor 380 jaar lidmaatschap FC Trias

Op zondagochtend 6 maart werden onze jubilarissen uit de zogenaamde buitencategorie in het zonnetje gezet. Eigenlijk had dit onderdeel zullen zijn tijdens, door corona, afgelaste nieuwjaarsreceptie op zondag 9 januari. Maar wat in het vat zit verzuurt niet en 6 jubilarissen samen goed voor meer 380 jaar lidmaatschap FC Trias dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan.

Voorzitter Bart Berenschot heette bij z’n openingswoord iedereen van harte welkom, daarbij memoreerde hij nog kort de corona periode. Hij prees daarbij niet alleen de enorme loyaliteit van onze leden maar in het bijzonder die van onze sponsoren. Ondanks de zware periode bleeft iedereen aangehaakt en groeide zelfs ons ledenbestand. Daarna richtte Bart zich tot de 6 jubilarissen en had voor allen een persoonlijk woord (klik hier om de woorden na te lezen)

Als eerste de robuuste doelman van Ratum: Bernard te Lintum (60 jarig jubileum). De oud goalie was jarenlang betrokken als organisator van rommelmarkten, jubilea en andere feestjes waaronder de reunie van vv Ratum. Ook nu is Bennie nog regelmatig met z’n vrouw Gerrie op ‘t Huitinkveld te vinden.Net zo’n verenigingsman is Gerrit Piepers (60 jaar lid) die achterin bij Ratum wekelijks zijn mannetje stond. Maar stond vijftig jaar geleden ook aan de wieg van het vrouwenvoetbal. Jarenlang jeugdleider en scheidsrechter geweest en nu bijna dagelijks actief op onze accomodatie.Willy Schreurs, Pietje van Pasman, ooit fanatiek voetballer en nu nog steeds sportief actief als volleyballer. Naast voetballer atlijd betrokken bij allerlei bouwactiviteiten van Sportclub Kotten. Naast sponsor ook nog regelmatig actief als vrijwillger bijvoorbeeld bij de verhuur van de FC Trias-tent en het opblaasbare veld.Ook Henk Scheurs werd gehuldigd met zin 60-jarige jubileum. Henk was geen groot voetballer maar jarenlang leider van diverse senioren teams. De familie Schreurs woonde pal aan het trainingsveld maar het was nooit een probleem als een bal uit de tuin gehaald moest worden mits maar niet alle pruimen, die kort langs het veld groeiden, werden opgegeten.65-jarige jubilaris Toon Bouwhuis werd niet direct geroemd om zijn voetbalkwaliteiten maar meer bekend als gangmaker van vele feestjes. Kreeg bovendien op de St. Josefschool zijn eigen Bouwhuisplein voor de vele werkzaamheden die voor de school heeft gedaan.

Als laatste werd Joop Damkot met zijn 75-jarig jubileum gefeliciteerd. Was jarenlang badmeester en heeft hierdoor vele Winterswijkse kinderen leren zwemmen. Naast verdediger van Ratum jarenlang bestuurslid en voorzitter van vv Ratum. Ook zorgde hij jaren voor de vulling van de sponsorkas: reclameborden en wedstrijdballen Joop heeft er heel veel verkocht. Nu nog steeds fanatiek supporter en zorgt elke woensdagmiddag voor de koffie en de drank tijdens het kaarten.

Naast mooie worden kregen de jubilarissen een pen met inscriptie, bloemen en FC Trias sjaal. Na de huldiging was er gezamelijk nog een gezellig nazit.

Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Scroll naar boven