Vervelende uitslag FC Trias 1

FC Trias moest op zondag 27 maart uit naar Montferland. Tegen de plaatselijke FC werd het teleurstellend: 0-0.

FC Trias had thuis nog met 9-0 gewonnen maar dat deze uitslag niet opnieuw zou worden behaald was wel duidelijk. Kijk naar de laatste verslagen van andere teams uit de 3e klasse B dan lees je dat de thuisclub dat de bus parkeert voor eigen goal en dan probeert er uit te komen. Dat de thuisclub dit vanmiddag ook deed kwam het spel aan beide kanten niet ten goede. Schrijf daar bij op dat op zo’n knollentuin er fatsoenlijk voetbal niet mogelijk is, dan is 0-0 verklaart de 0-0. FC Trias vind het absoluut geen probleem om op gras te spelen maar de ondergrond in Montferland zorgt ervoor dat als je daar een moestuin op begint, er geen groente wil groeien.

Bij FC Trias was iedereen aan boord en was duidelijk de bovenliggende partij. De thuisclub voetbalt naar vermogen en dat het alleen maar bezig is met verdedigen zal hen een zorg zijn. FC Trias moest hier een antwoordt op verzinnen. Maar het antwoordt werd vanmiddag niet gevonden. Tempo hoog houden is niet mogelijk. Men moet eerst alle moeite doen om de bal op zo’n veld onder controle te krijgen alvorens men snel tot een aanval kan komen. De 1e helft waren de kansen voor beide 11-tallen op 1 hand te tellen. Beide waren uiteraard voor FC Trias.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. FC Trias deed er alles aan om door de muur heen te komen maar hoe verder de tijd weg liep hoe moeilijker het werd. De laatste 20 minuten werden alle ballen maar ingepomt om zo te hopen dat de bal een x goed zou vallen. Hierdoor creëerde FC Trias ook wel wat kansen maar was men net niet alert genoeg of vond men de keeper op haar weg. En zo verspeeld men vanmiddag 2 dure punten. Maar goed, er was alles aan gedaan en men kon niemand iets verwijten. We vragen ons wel af zoals Montferland vanmiddag speelde men daar veel plezier aan beleefd. Maar goed als men zo wil spelen is dat natuurlijk haar eigen keuze.

Volgende week speelt FC Trias sinds tijden weer eens thuis. HC ’03 is de tegenstander die in Drempt werd weggespeeld met 0-6. FC Trias speelde daar en prima partij en dat zal men komende zondag opnieuw nodig hebben voor een goed resultaat.

Scroll naar boven