Veteranen eindigen seizoen in stijl

Daar waar de veteranen enkele weken geleden nog stiekem dachten aan een platte wagen was dit de laatste weken weggeëbt. Enkele nederlagen tegen MEC, Rekken en Dinxperlo en gelijke spelen tegen Winterswijk en Erix betekenden dat Buurse (ondanks dat ze zelf ook nog wat punten lieten liggen) uiteindelijk de terechte kampioen is geworden. Maar de veteranen konden vandaag de fictieve tweede plaats op verliespunten veilig stellen. De leiders van de teams van de veteranen competitie hadden onderling besloten dat eind mei de competitie beëindigd zou worden ongeacht het aantal wedstrijden dat ieder team nog moest spelen. Voor de meeste teams is het iedere week een uitdaging om voldoende fitte spelers op te kunnen stellen. Voor FC Trias was het zelfs uit tegen Rekken zo erg dat er twee spelers van Rekken met FC Trias mee speelden. We zijn dan natuurlijk ook zo sportief dat beide heren in de voorhoede mochten spelen en één van hen zelfs nog bij hun eigen keeper heeft gescoord.

Vandaag dan de laatste wedstrijd uit tegen Ratti/Socci. Met weer wat invallers van het vijfde om weer een volledig elftal te krijgen vertrokken er 13 spelers en begeleiding naar Kranenburg. FC Trias begon sterk en na eerst nog een mooie kans te hebben gemist was het Herman Luiten die de 0-1 binnen werkte. Enkele minuten later een voorzet van links en het was Herman die, in de lucht zwevend, de 0-2 scoorde. In de 40e minuut was het Herman die de hattrick voltooide en FC Trias op 0-3 zette. Helaas voor hem kreeg hij van de scheidsrechter de mededeling dat hij de wedstrijdbal niet mocht houden. In de rust vertrok onze senior Jan ten Pas naar een familie uitje. De afkooppremie hiervoor werd door het team dankbaar in ontvangst genomen en bij sponsor Mondriaan na afloop genuttigd.

Na rust nam FC Trias wat gas terug en kreeg ook Ratti kansen. Een vrije trap net buiten de 16 werd prima over de muur binnen geschoten. Enkele minuten later stond zelfs de 2-3 op het scorebord. Een voorzet van links werd door Schuttertje feilloos bij de eerste paal binnen gewerkt. FC Trias werd wakker en de aanval werd weer gezocht. Opnieuw was het Herman Luiten die zijn vierde van de dag noteerde: 2-4. Daarmee was het geloof bij Ratti weg en de wedstrijd gelopen.

FC Trias eindigt het seizoen zo op verliespunten op de tweede plek.

Een prima prestatie waar we vooraf voor getekend hadden. Een kleine selectie en veel blessures en PHPD-tjes (pijntje hier, pijntje daar) betekende dat we uiteindelijk de breedste selectie van de club hadden dit jaar. Gelukkig kunnen we gebruik maken van andere senioren uit het 5e, 35+ en 45+ zodat we (bijna) altijd met een volledig team aan de aftrap konden verschijnen. Alle invallers hartelijk dank hiervoor. Voor volgend seizoen de schone taak voor de VTC om er voor te zorgen dat de basis breder is zodat het niet iedere week een zoekplaatje is voor onze leiders.

Vorige week was de gebruikelijke seizoens afsluiting al geweest bij Gerrit en Rikie Klumper. Na enkele spelletjes en een rondleiding op het boerenbedrijf van Gerrit was er voldoende mogelijkheid om te barbequen en wat te drinken. Dat dit tot in de late uurtjes werd volgehouden zal geen verrassing zijn.

Scroll naar boven