Voetbalclinic JO15 3G

Na afgelopen weken de spanning geleidelijk opgevoerd te hebben was het op zaterdag 10 april 2021 zover: de verrassingstraining van een toptrainer. Deze toptrainer was niemand minder dan Martijn Meerdink (www.martijnmeerdink-voetbalschool.nl), die in het kader van Spieren voor spieren (www.spierenvoorspieren.nl) een voetbalclinic ging geven. Dit dankzij enkele ouders van het team die een winnend bod hiervoor hadden uitgebracht in een veiling.

Na zichzelf even geïntroduceerd te hebben, we hebben het hier namelijk toch over een generatie die hem niet voetballend heeft meegemaakt. Het feit dat hij met Ruud van Nistelrooij had gespeeld, deed geen belletje rinkelen bij de spelers, Suarez uiteraard des te meer. Het was echter duidelijk dat we hier wel met een ervaren rot in het vak te maken hadden en dat bleek al snel toen hij ging beginnen.

Na de warming up gelijk vol gas aan de bak, waarbij begonnen werd met een rondootje, vervolgens met dribbelen en een oefening met kappen. Alles opbouwend naar een hoger tempo, waarbij er heel even een korte pauze werd ingelast om te drinken. De trainingsjasjes en de broeken gingen daarbij al snel uit ondanks het regenachtige weer. Hier moest gewerkt worden en voor een ieder die dacht dat dit het was sprak Martijn de geruststellende woorden: “We zijn pas net begonnen!”” Vervolgens gingen we met de bal aan de voet aan de slag met de ladder en de slalom. Waarbij Martijn iedereen continu positief aanmoedigde: Karlijn talentje, fantastisch Lieke, Mees goed zo praatjesmaker.

Daarna was het tijd voor een oefening die met pionnen/hoedjes was uitgezet. Hierbij moest iedereen om de hoedjes heen dribbelen, anders werd het opdrukken. Gelijk bij de eerste uitvoering ging het mis en zagen we het hele team netjes naast elkaar 10x opdrukken. Wel blijven luisteren en opletten dus.Dit geldt ook voor de laatste oefening: passen, kaatsen en sprintjes trekken. We zijn afgesloten met een wedstrijdje onder mekaar, waarbij we later dan gepland afsloten, waaruit wel bleek dat het een succes was.

Na iedereen bedankt te hebben voor zijn inzet en een applausje voor Martijn gingen alle spelers weer naar huis met een mooie ervaring rijker.

Scroll naar boven