Volgende sportieve stap voor Bente en Sil

De wisseling tussen seizoenen brengt, helaas, ook wijzigingen binnen onze Vrouwenselectie met zich mee. Ook dit jaar is dit het geval. Onder andere Bente Antonisse en Sil Stortelers hebben besloten om FC Trias te verlaten. Ze hebben de overstap gemaakt naar AZSV in Aalten, dat 1e klasse – zaterdag voetbalt, om zich verder te ontwikkelen en zullen zich daar in de basis van het 1e elftal proberen te spelen. We spraken met hen over hun tijd bij FC Trias:

Hoe lang heb je bij FC Trias gespeeld en hoe kijk je op deze tijd terug?
Bente: Ik voetbal nu 7/8 jaar en ben begonnen bij FC Winterswijk, daarna heb ik de overstap gemaakt naar FC Trias en heb ik bij FC Trias mijn weg in het voetballen gevonden. Zo zal ik dus altijd terugkijken naar FC Trias, de club waar ik het spelletje heb leren kennen.
Sil: Ik ben begonnen bij FC Trias op mijn 11e. Dit was in het jaar 2012. Hiervoor voetbalde ik bij VV MEC. Destijds heb ik de keuze gemaakt om naar FC Trias te gaan omdat ik hier meer kon trainen en mijzelf verder kon ontwikkelen.

Van welke trainer heb jij het meeste geleerd of waar heb je de beste herinneringen aan?
Bente: Ik heb enorm veel goede trainers gehad die mij stuk voor stuk veel bijgebracht hebben, maar ik denk dat ik bij deze vraag toch ga voor Richard van Beek. Deze trainingen waren enorm intensief en vooral enorm leuk. Ook heb ik het idee dat ik op voetballend gebied veel van hem heb geleerd.
Sil: De beste herinneringen heb ik aan Manuel Marwa. Manuel heeft mij getraind in het seizoen 2015/ 2016. Ik zat toen in de C-tjes en wij speelden hoofdklasse. In dit jaar hebben wij erg veel gepresteerd, wat zorgde voor een leuke sfeer. Manuel was een erg betrokken trainer. Hij lag erg goed in ons team. De trainingen en wedstrijden waren altijd een feest!  Ik heb het meeste geleerd van Dennis Kitaman. Dennis heeft mij de afgelopen twee seizoenen getraind. Ook is hij de trainer bij mijn nieuwe club AZSV. Dennis heeft een groot verleden als trainer en heeft dus erg veel ervaring. Dit merk je aan zijn voorbereidingen. De trainingen zijn erg gevarieerd en gebaseerd op het kunnen van de tegenstanders. Ook kan Dennis precies vertellen wat ik goed doe, verkeerd doe en wat ik moet doen om mijzelf verder te ontwikkelen.

Wat was voor jou echt een hoogtepunt of geweldig moment?
Bente: Ik heb enorm veel mooie momenten meegemaakt en zou dus ook niet weten welke ik zou moeten kiezen. Ik vind ieder moment die ik bij de club heb mogen meemaken mooi.
Sil: Het hele seizoen 2015/2016. Zoals ik al zei, hadden wij erg veel gepresteerd dit seizoen. Zo waren wij ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie, tweede in de voorjaarscompetitie en stonden wij in de bekerfinale. Ook wonnen wij in dat jaar veel verschillende toernooien. Ik zou dit jaar zo overdoen!

Waarom zien we je komend seizoen niet meer de kleuren van FC Trias verdedigen?
Bente: Ik ga volgend jaar bij AZSV voetballen, omdat ik mij op voetbalgebied verder wil ontwikkelen en dat is bij AZSV haalbaar en bij FC Trias helaas niet meer.
Sil: Ik heb de keuze gemaakt om hogerop te gaan voetballen. Dit omdat ik erg prestatiegericht ben en ik denk dat ik mij beter kan ontwikkelen bij een team in de eerste klasse.

Wat zul je het meeste gaan missen van FC Trias?
Bente: MIJN TEAM!!!!! Ik had een geweldig gezellig top team. En ik ga de meiden allemaal super missen!
Sil: De mensen en de gezelligheid. Gedurende de tijd bij FC Trias heb ik altijd met mijn vriendinnen gevoetbald. Dit was altijd erg gezellig en dit ga ik zeker missen!

Wil je verder nog wat met ons delen?
Bente: Ik wil mijn team en de club enorm bedanken voor de mooie seizoenen die ik heb mogen meemaken. Ook ben ik erg dankbaar voor de voetbalontwikkelingen die ik doorgemaakt heb bij de club.
Sil: Ik wens iedereen veel succes de aankomende seizoenen en we komen elkaar zeker nog wel tegen.

Meiden, super bedankt voor de mooie seizoenen die jullie FC Trias gegeven hebben. Heel veel succes bij AZSV, we zullen jullie gaan missen. We gaan jullie het komende seizoen vast nog wel eens langs de lijn bij FC Trias treffen en hopelijk zien we jullie in de toekomst ooit weer terug in het tenue van FC Trias.

Scroll naar boven