Weer gelijkspel FC Trias

FC Trias heeft vandaag gelijk gespeel thuis op het Huitinkveld tegen Avanti W. De uiteindelijke 3-3 deed zeer bij FC Trias. Bij winst namelijk had men een riante uitgangspositie om op 2e pinksterdag de 3e periode binnen te halen. Nu speelt FC Trias volgende week uit bij Barbaros dat nog steeds mee doet om kampioen te worden.

FC Trias had noodgedwongen wat wijzigingen aan moeten brengen door 2 afwezige spelers. Nick N speelde daardoor op het middenveld en Niels W maakte zijn basis debuut. De O-19 speler deed dat prima en was zelfs de beste man aan FC Trias kant, zonder de andere spelers te kort te doen. Onder warme omstandigheden werd het een leuke wedstrijd die prima werd gefloten door de heer Sanders uit Doetinchem.

Avanti was naar Winterswijk gekomen om 3 punten mee te nemen. Ze begonnen iets sterker dan FC Trias maar echt gevaarlijk werd men niet. Ook FC Trias creëerde niet veel kansen maar de 1e kans die FC Trias kreeg was wel meteen raak. Niels liep zichzelf slim vrij tussen de linies en bediende Tom op maat. Tom zijn bal was weer prima op de vrijgelopen Cornelis. In plaats van direct te schieten kapte Cornelis naar binnen. De aanstormende aanvoerder was daardoor zo verrast dat hij de bal pardoes achter zijn eigen doelman schoot 1-0. Maar Avanti was niet echt van slag en voetbalde bij vlagen best aardig. De positie wisselingen op het middenveld , daar had FC Trias het soms best lastig mee. Echte hele grote kansen kregen de bezoekers niet maar net voor rust kwam men toch op 1-1. Een schot van buiten de 16 werd dusdanig van richting veranderd dat Mathijs kansloos was en men met 1-1 ging rusten.

Na rust een nagenoeg zelfde spelbeeld. Weer was het FC Trias dat op voorsprong kwam. In de 52e minuut was het Brian die met een hard schot de keeper volkomen kansloos liet. Echter lang kon FC Trias niet genieten van de voorsprong. 8 minuten later was het alweer gelijk 2-2. Vanaf dat moment gingen beide teams vol voor de winst. FC Trias nam in de laatste 10 minuten de meeste risico’s en ging zelfs met 5!! spitsen spelen en die betaalde zich uit in opnieuw een voorsprong. Goudhaantje Cornelis was weer eens dodelijk in de 16 en leek de wedstrijd te beslissen. Maar zoals wel vaker is gebeurd dit seizoen kreeg FC Trias in de laatste minuut toch nog een goal om de oren. Was het Vasse dat destijds in de 93e minuut de 2-2 scoorde door een bal in de kruising te schieten en daarmee FC Trias de 1e periode ontnam, nu was het in de 97e minuut dat de 3-3 op het scorebord kwam. Nu was het Avanti dat van 25 meter de bal in de kruising jaste. Weer een enorme domper voor FC Trias dat altijd nog kans heeft maar dan volgende week haar eigen wedstrijd wel moet winnen en afhankelijk is wat er op de andere velden gebeurt.

Komt dan zien in Hengelo (ov) aanvang 14.00 uur

Teun Nijenhuis en Jan Willem Abbink, beide spelend in de JO9-1, waren tijdens de laatste competitiewedstrijd op ‘t Huitinkveld tegen Avanti W. onze pupillen van de week. De wedstrijdbal was beschikbaar gesteld door Rik Grevers Installatie en Montage.

Delen:

Scroll naar boven