Weer overwinning FC Trias

10 oktober uit bij Ruurlo, onder prachtige weersomstandigheden. Na een perfecte start van het seizoen, de 1e 2wedstrijden werden relatief makkelijk gewonnen, verwachtte FC Trias vandaag meer weerstand. Ruurlo was met een gelijkspel de competitie begonnen. En het onrustige, wat de trainer bij zich droeg, kwam ook uit.

FC Trias speelde een matige 1e helft. Het tempo was te laag en men vond elkaar niet zo gemakkelijk als in de vorige wedstrijden. Ruurlo werd ook niet echt gevaarlijk en zakte ver in en speelde zelfs met 5 achterop. Cornelis had moeten scoren, na een afgemeten voorzet van Roman, maar de club topscorer had niet zijn middag. Aan de andere kant volleerde de nr 17 van Ruurlo op de goal van FC Trias maar Matthijs zag deze net voor langs de goal gaan. FC Trias had net voor rust moeten gaan rusten met een voorsprong. Robin soleerde door de achterhoede van Ruurlo en speelde Antoine aan. Met een handig beweging draaide hij weg bij zijn tegenstander die hem alleen kon stoppen met een overtreding. Een strafschop als gevolg. Ondanks dat Cornelis niet in beste doen was ging hij achter de bal staan. Maar de keeper kwam als winnaar uit deze strijd. Op moment dat je niet echt in de wedstrijd zit moet je de bal aan een ander laten, maar goed in de 2e helft zou het als nog goed komen.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en met 2 minuten na rust was het al raak. Een aanval over rechts werd na een handig overstapje van Rolf vakkundig door Antoine binnen geschoten. Antoine liet met de binnen kant van zijn wreef de keeper van Ruurlo volledig kansloos in de korte hoek. Daarna was het FC Trias dat de klok sloeg. Niet dat men nu zoveel kansen creëerde maar men was veel in balbezit en bewaarde de rust op momenten dat het nodig was. In de 68e minuut werd de wedstrijd beslist. Men een prachtige vrije trap was het Menno die de keeper kansloos liet 2-0. Het zegt misschien genoeg dat Mathijs in de 86e minuut weer eens iets te doen kreeg maar kansen in de 2e helft waren aan Ruurlo niet besteed.

Zondag a.s. thuis tegen VVO uit Velp. Eens kijken of de competitie start nog mooier kan worden dan dat ie nu al is: 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo dat aan het eind van de periode nog wel eens beslissend kan worden. Of FC Trias de 1 periode wint is nog maar de vraag omdat er meer ploegen zijn die de volle buit hebben binnen gehaald.

Scroll naar boven