Weer twee meiden van FC Trias bij MVVA

Evy ten Hagen en Demi Meijnen tekenen “contract” bij MO13

In navolging van Karlijn Boerman (O15) en Fenna te Selle (O14) zijn opnieuw twee speelsters van FC Trias aangesloten bij het meidenvoetbalbolwerk van de Achterhoek: MVVA. Op vrijdagavond 3 september 2021 tekenden Evy ten Hagen en Demi Meijnen op De Vijverberg beiden hun “contract”.

Dat contract tussen haakjes staat is natuurlijk omdat het nog geen echt contract is zoals bij een profclub. Maar MVVA (Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek) doet er alles aan om het echt te laten lijken: een professionele fotograaf die de teamfoto maakt en ook het teken-moment vastlegt. De teamfoto is dezelfde als van eerstedivisionist De Graafschap. En dat is de toekomst van MVVA: kweekvijver voor De Graafschap Vrouwen 1.

Dat MVVA het serieus aanpakt is te zien aan de presentatie die het houdt voor de ouders en coördinatoren van de aanwezige clubs. Hun doel is het meiden en vrouwenvoetbal in de Achterhoek verder te ontwikkelen en toekomstbestendig te maken. Ze werken samen met onder andere De Graafschap voor ondersteuning van het voetbaltechnische gedeelte, maar ook met de KNVB, stichting Topsport Gelderland, MedSupport Fysiotherapie en de Gelderse keepersschool.

Uit de presentatie blijkt duidelijk hoe professioneel de aanpak is. Naast de voetbaltechnische aspecten wordt ook de belastbaarheid van de meiden goed in de gaten gehouden (blessurepreventie).

MVVA is twee jaar geleden van start gegaan met één O13 team. Vorig jaar is er een O14 team bijgekomen (O13 is doorgeschoven naar O14 en O13 is een nieuwe lichting) en dit jaar is er ook een O15 team. Volgend jaar komt er een O17 team en in 2023 een Beloften team. In 2024 moet er dan een De Graafschap vrouwenteam staan.

Demi en Evy komen dit seizoen bij MVVA in het nieuwe O13 team. Ze hadden op de Vijverberg de avond van hun leven. Evy: “Ik vond het vet dat we in het stadion een foto mochten maken. En het contract tekenen was ook vet.”

Demi vertelt: “Het was heel gaaf en ik vond het geweldig om het contract te tekenen en natuurlijk in het stadion van De Graafschap te zijn.” “En we hebben een heel gezellig team”, vult Evy aan.

Net als bij het mannenvoetbal haalt ook bij de vrouwen slechts een klein deel van de talenten de top. We zijn benieuwd of één van de meiden straks bij De Graafschap speelt. Wij van FC Trias blijven het nauwlettend volgen.

Loek Heinne

Demi en Evy tekenen hun “contract” bij MVVA, onder toeziend oog van MMVA-trainer Leon Tol (links) en Loek Heinne, contactpersoon voor MVVA bij FC Trias.

(foto: Edward Meijnen)

 

Scroll naar boven