WELKOM OP DE MIDDENSTIP: MIRTHE TE KORTSCHOT

Dit is een terugkerende rubriek met elke keer een speelster aan het woord over vrouwen- en meidenvoetbal binnen FC Trias. Kan de ene keer een voetbalster zijn van onze dames recreanten maar ook een meisje van onze Onder-8 die droomt later net zo goed te worden als Lieke Martens. Deze keer op de middenstip: de altijd goedlachse Mirthe te Kortschot van onze O15-2G.

Wie staat er op de middenstip?
Mirthe te Kortschot is 15 jaar en voetbalt samen met 3 anderen meiden in het O15-2 mixteam. Haar ouders zijn de trotse eigenaren van bloemenspeciaalzaak Timmermans & Mulder en hierdoor groeit Mirthe feitelijk tussen de bloemen op. Alhoewel ze nog niet weet wat ze later wil gaan worden heeft ze zeker geen groene vingers. Ze koos voor een EM-pakket (economie & maatschappij) en zit in HAVO-4 op het GKC.

Hoe kwam je bij FC Trias terecht?
“Eigenlijk via m’n broertje Noud, die zat al op voetbal bij FC Trias. Ondanks dat ik tenniste deed ik met de Wilhelmina-school mee aan de FC Trias Rabo Kids Cup en toen kwam ik er achter dat ik voetbal eigenlijk veel leuker vond”, zo legt Mirthe uit waarom ze 6 jaar geleden de kleine vilten balletjes inruilde voor een veel grotere leren bal. Nu loopt ze in haar zelf gekochte Ajax-tenue op het trainingsveld. Eigenlijk is ze fan van Frenkie de Jong, maar nu die in Barcelona speelt, noemt ze Daley Blind als haar favoriete Ajax speler.

En toen direct tussen de jongens?
“Nee, ik ben eerst begonnen in een meisjes E-team. Maar in de D hebben ze mij gevraagd of ik een mix-team wilde uitkomen.” Daar heeft ze veel geleerd, kreeg ze tussen de jongens meer tegenstand en heeft ze zich nog verder kunnen ontwikkelen: “Daar ga je alleen nog maar beter van voetballen. Ik had graag nog langer tussen de jongens willen spelen maar volgend jaar moet ik naar de B (redactie: O17) en daar heb je geen mix-teams meer”, vertelt Mirthe teleurgesteld.

Naast het voetbal
heeft ze ook bugel gespeeld bij muziekvereniging de Eendracht en sinds vorig schooljaar heeft ze een meidenclubje waar ook teamgenote Nina Geurkink in zit. “We spreken regelmatig met elkaar af en gaan dan wat drinken bij de Hema of anders bij één van de meiden thuis.” Net als velen kijkt ze graag series waarbij Undercover haar voorkeur heeft en voetbal kijkt ze achteraf op Youtube.

Wat is je leukste herinnering aan het voetbal?
Zonder nadenken zegt ze heel spontaan: “Voor de eerste keer meevoetballen met de jongens. Dat was gewoon heel spannend. Helaas heb ik nog geen kampioenschap mee mogen maken. Dat lijkt me echt geweldig en een mooie ervaring!”

Wat zou je willen zeggen tegen meisjes die misschien willen gaan voetballen bij FC Trias?
“Het is een hele leuke teamsport, samen in een gezellig mixteam. Je doet het met elkaar, samen trainen en wedstrijden spelen”, waarmee ze het grote verschil met een individuele sport onderstreept. “Plezier is belangrijk, winnen niet, alhoewel ik natuurlijk liever niet verlies”, legt Mirthe tenslotte uit.

Wil jij net als Mirthe ook voetballen bij FC Trias?
Wil je meer informatie of een keer meetrainen bij onze meidenafdeling? Stuur dan een email naar meidenvrouwenafdeling@fctrias.nl of bel even 06-52698408

Scroll naar boven