Verdiende winst in openingswedstrijd FC Trias 1

Eindelijk na 7 weken voorbereiding een wedstrijd om het “echie”. Nadat er 3x werd gewonnen in het beker toernooi kwam vandaag PAX Hengelo op bezoek op het Huitinkveld. PAX is voor FC Trias altijd een lastige tegenstander. Fysiek en altijd 100% geven voor elkaar zijn de beste kenmerken die PAX sieren. Echter vandaag was het anders. FC Trias liet zien dat er vandaag voor PAX niets te halen was in Winterswijk.

Tegenwoordig is het zo dat het technisch duo keuzes moet maken. Voor vandaag betekende dit dat Cornelis in het 2e speelde en dat alles kunnen Nick H. op de bank begon. Antoine was geblesseerd en Tom was nog op vakantie. Dit betekende dat Sam rechtsback werd en deed dit uitstekend. De topscorer van PAX (van het vorig seizoen) werd volledig uit de wedstrijd gespeeld.

FC Trias gaf vandaag geen bijna geen kans weg. De enigste kans die PAX kreeg vandaag werd vakkkundig opgelost door FC Trias. Dat deze kans pas in de 2e helft was zegt genoeg over de gasten. FC Trias had in de 1e helft al een voorsprong moeten nemen echter kansen voor Melvin K, en Eddo werden helaas niet benut.

2e helft zelfde spelbeeld. FC Trias was de boven liggend, echter de kansen die men creëerde werden nog niet benut of de keeper was de situatie de baas. Toch kwam FC Trias volledig verdiend op voorsprong. In de 60e minuut was het uitblinker Melvin K die de score opende. En kans die hij zichzelf creëerde. PAX kwam deze klap niet meer te boven. 6 minuten voor tijd deed opnieuw Melvin K de wedstrijd definitief op slot. Na een fantastische actie van mede-uitblinker Eddo was wederom Melvin het goud haantje 2-0.

Waar de verder scheidsrechter de extra tijd vandaan haalde was iedereen een raadsel maar FC Trias kwam niet meer in de problemen. Al me al een prima start van een jeugdig FC Trias . Waar het in het verleden nog wel eens de openings wedstrijd verloor was het vandaag een meer dan verdiende overwinning.

Volgende week moet men deze wedstrijd een goed vervolg geven. FC Trias speelt dan uit bij VVO in Velp (aanvang 14:30 op De Pinkenberg 6, 6891 DM Rozendaal)

Ook RTV Slingeland was aanwezig en zijn maakten de volgende reportage:

Scroll naar boven