Wiljo Blekkink aan de hand van Onana het veld op bij Ajax-PSV

Wiljo Blekkink is ex-speler van FC Trias JO12-2G en mag sinds september 2018 vanwege hartklachten niet meer voetballen.

Op donderdag 28 maart werd de moeder van Wiljo Blekkink gebeld door iemand van Make-a-wish met de vraag of Wiljo zin had om zondag 31 maart naar de wedstrijd Ajax-PSV te gaan. Hij mocht dan als spelers-mascotte mee het veld op en uiteraard de wedstrijd bijwonen. Of hij dat wilde?? Ja!!! Dat was niet zo’n moeilijke vraag. Ook kreeg hij de vrijdag ervoor het nieuwe shirt van Ajax met zijn naam en rugnummer van z’n favoriete speler (nummer 4, Matthijs de Ligt) toegestuurd.

Zondag reed om half één de taxi voor om ons naar Amsterdam te brengen. We werden, samen met nog een aantal kinderen ontvangen door mensen van de Ajax Kids Club. Eenmaal binnen kregen we uitleg wat er ging gebeuren en was er voor de kinderen een rugzakje met lekkers. Om kwart voor vier werden de kinderen meegenomen naar de kleedkamer waar ze de kleding en verdere uitleg kregen. Ook kregen ze hier te horen met wie ze mee zouden lopen. Wiljo had (natuurlijk) op de Ligt gehoopt maar bij nader inzien koos hij toch voor Onana, de keeper. En om kwart voor vijf kwam hij trots als een pauw samen met z’n held het veld oplopen.

Toen eenmaal de wedstrijd aan de gang was kwamen de kinderen weer terug op de tribune waar de ouders op hen zaten te wachten. Op de vraag of hij nog met Onana had gepraat zei hij: ” Ja, we hebben de boks gedaan en hij heeft me tips gegeven. Maar daar mag ik niet over praten, dat is een geheim tussen ons”. Na een mooie wedstrijd, met een nog mooiere uitslag (voor Wiljo dan), stond om kwart over zeven de taxi weer voor en reden we weer richting Achterhoek. Al met al een geweldige dag en een fantastische ervaring rijker!!

     

Scroll naar boven