Zeer fraaie overwinning Trias 10 op Dinxperlo

Trias 10 is opgeklommen naar een 2e plek op de ranglijst. De zondagmorgen op 14 februari was nou niet bepaald fraai om te voetballen, maar toch moest er ondanks regen en lichte sneeuw bij een temperatuur van 1,5 graad boven nul aangetreden worden. Frank te Winkel, de vaste keeper van Trias 10, had afgezegd wegens rugproblemen, maar Erwin ten Pas was een waardig vervanger.

In de beginfase verloopt de opbouw naar voren niet goed, zodat er veel balverlies is. Langzaam maar zeker wordt er beter gespeeld aan beide kanten en moet na 7 minuten Erwin zich al flink strekken om de 0-1 te voorkomen. Tien minuten later is de lat van het Dinxperlo doel tot 2 maal toe een sta in de weg voor een Trias voorsprong. die voorsprong komt er echter toch. Trias krijgt een vrije trap en het is Henny ten Damme die hem onberispelijk in de beneden hoek plaatst, 1-0. Weer tien minuten later de 2-0. Een steekpass van Henny ten Damme beland bij Roy Beskers en die werkt goed af. Trias beheerst het spelbeeld nu vrij goed en komt in de 38e minuut op een comfortabele 3-0. Roy Beskers komt in buitenspelsituatie net over de middellijn in balbezit, de grensrechter besluit niet te vlaggen en zodoende laat de goed leidende scheids doorgaan zodat Roy weer het net vind.

Na de thee is het na 5 minuten Dinxperlo dat met een schuiver onder in de hoek ook scoort. Erwin was volledig kansloos, 3-1. Trias is nu even een beetje van slag en heeft het toch wat moeilijk. Frank ten hagen kopt in de 62e minuut een corner fraai in zodat er weer een veilige marge ontstaat. Geert Houwers wordt vervangen door Gert Hoytink. In de 68e min. ontsnapt Dinxperlo aan een grotere achterstand. Ook Geert Toebes word er uitgehaald en Rudi Beyers, normaal een vaste waarde komt er in. Wanneer een keihard schot van dichtbij op de arm van Gert Hoytink komt word er penalty toegekend aan Dinxperlo. Deze word benut en Dinxperlo denkt hierdoor nog kans te krijgen op een goed resultaat. Minuut later brengt Roy Beskers, die een voorzet van Frank ten Hagen goed verwerkt, de marge weer op een veilige 3. johan Ros komt Roy Beskers nog vervangen, en Trias heeft vanaf nu de zaak onder controle en brengt de 5-2 veilig over de eindstreep.

Scroll naar boven