Eenvoudige winst Trias 1

Trias 1 speelde vandaag een verre uitwedstrijd. Men moest afreizen naar Westervoort. Daar aangekomen bleek het hoofdveld afgekeurd. Men moest uitwijken naar veld 2, kunstgras. Trainer Verheijen had de ploeg gewaarschuwd n.a.v. de thuiswedstrijd. Daarin was Trias veel beter dan de tegenstander en had men ruim voor moeten staan, maar uiteindelijk hield men maar 1 punt over aan de wedstrijd.
Trias begon als beste aan de wedstrijd. Vanja liet in minuut 4 een zwabber schot vertrekken maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Precies zoals gedacht en verteld, liet de thuisclub zich ver terug zakken op eigen speel helft en liet Trias het spel maken. Roald haalde in de 18e minuut voortreffelijk uit, maar de keeper, hij keepte niet zijn beste wedstrijd, kon deze keren ten koste van een corner. En corners daar was Trias vandaag redelijk gevaarlijk mee. Vanja draait deze ballen zo in dat de keeper er zich geen raad mee wist. In de 22e min kwam daaruit ook de 0-1 uit. Een afgeslagen corner werd gepromoveerd tot goal van Giovanni. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde. Trias was veel in balbezit en Westervoort bleef maar op eigen helft staan. Trias werd ook wat slordiger in de fase richting de rust. Men kreeg niet echt veel kansen. 1 x stond de achterste linie niet goed en prompt stond het ook 1-1. Een domper vlak voor rust en ook helemaal niet nodig omdat Westervoort tot dan toe nog helemaal niet gevaarlijk was. Maar vanaf de aftrap was het Vanja die alle frustratie, van de tegen goal, direct omzette tot de verdiende ruststand 1-2. De keeper zag er niet goed uit, al moet wel gezegd worden dat het veld als maar gladder werd.
In de rust kon Verheijen zijn manschappen nog even weer op scherp zetten. Men was het met z’n allen eens dat hier vanmiddag geen punten gemorst mochten worden.
In de 2e helft het zelfde spelbeeld. Trias was beter dan de thuisclub en liet het balletje veel gemakkelijker rond gaan. In de 55e min kwam de 1-3. Vanja stuurde Daan diep, die kwam naar binnen en liet de keeper kansloos. Volgens ons was de goal houdbaar maar misschien was het veld hier ook wel debet aan. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Westervoort bracht nog een paar wissels maar het mocht vandaag voor de thuisclub niet baten.
In de 65e min een snelle counter van Trias. Cornelis bediende Tom precies op maat. Tot daar ging het goed. Het slappe rolletje dat Tom produceerde was een prooi voor de keeper. Maar zoals geschreven, ook deze bal liet hij knullig gaan 1-4. Daarna speelde Trias de wedstrijd keurig uit.
Onder barre weersomstandigheden speelde Trias vanmiddag een behoorlijke pot. Het was veel beter dan de thuisclub. Echter je moet je afvragen of je onder deze omstandigheden wel moet voetballen, ondanks kunstgras. Gelukkig pakte het vandaag goed uit voor Trias en voegt het weer 3 belangrijke punten aan het totaal toe.
Volgende week weer uit. Nu naar Doetinchem, VIOD. Als je naar de stand kijkt heeft deze ploeg pas 1x gewonnen deze competitie. Mag u raden tegen wie dit was. Aanvang 14.30 uur

Scroll naar boven