Zuur verlies FC Trias in Doetinchem

Nacompetitie voor FC Trias eindigt al na 1 wedstrijd in Doetinchem tegen vv Viod. Na 96 minuten staat er 2-1 op het scorebord voor de thuis ploeg. En daar had niemand van de aanwezigen op gerekend. Viod liet niets zien maar FC Trias verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig op slot te doen. Uit 2 standaard situaties wist Viod toch nog als winnaar van het veld te stappen.

FC Trias begon goed aan de wedstrijd. In minuut 2 werd Cornelis aan gespeeld, draaide handig weg bij zijn tegenstander en kon zo richting het hoek van Viod. Echter de scheidsrechter maakte het zich niet te moeilijk en floot tegen Cornelis, waar rood op zijn plaats was geweest omdat Cornelis ervan door was. Maar welke leidsman durft al na 2 minuten rood te geven?. Maar FC Trias kwam volledig verdiend op voorsprong. Melvin kopte de bal door en nu Cornelis wel weg en zette zo de 0-1 op het scorebord bord. Hierna ontspon een leuke pot voetbal en liet FC Trias zien dat bovenkant 3e klasse niets onder doet van de onderkant 2e klasse. Echter grote kansen waren aan beide kanten niet te noteren. Viod kreeg een klein kansje maar Mathijs keepte wederom ijzersterk. FC Trias voetbalde makkelijker dan Viod, waar de spanning er wel op leek te staan. FC Trias had met 0-2 moeten rusten. Menno bediende Melvin met buitenkant rechts. Maar waar Melvin de bal met rechts wilde spelen had hij hem misschien met links moeten doen. Omdat er voor de rest geen echte aansluiting was geen deze kans voorbij. En op slag van rust had Cornelis ook moeten scoren. In 1e instantie redde de keeper, de rebound werd te haastig door dezelfde speler over geschoten.

Na de rust zagen we toch een iets ander spelbeeld. Viod was meer in bal bezit zonder ook maar iets te creëeren. FC Trias kwam er nog maar mondjesmaat uit. Toch had men de wedstrijd ook in de 2e helft al kunnen beslissen maar Cornelis vertrouwde op zich zelf waar Melvin er misschien net iets beter voor stond. En toen stond minuut 90 op de klok. De scheidsrechter vond dat FC Trias op rand 16 een overtreding maakte. Wie deze overtreding gemaakt zou moeten hebben is tijdens de nabespreking niet duidelijk geworden. De scherp aan gesneden vrije bal werd bij de 2e paal binnen gekopt. Mathijs was geklopt 1-1. Daarna werd het nog spannender. Wiebe kopt net langs de verkeerde kan van de paal waar menig toeschouwer de bal er wel in zag gaan. En aan de andere kans kreeg Viod ook haar laatste kans. Maar deze kans was wel raak. Werderom uit een dood spel moment. Uit een corner werd het 2-1. Daar was FC Trias voor gewaarschuwd. Viod was sterk met spel momenten en als je dan daardoor word geklopt dan kan iedereen wel raden hoe de gemoedstoestand in de kleedkamer was.

Zo eindigt voor FC Trias al na 1 wedstrijd de nacompetitie. Een verlies die totaal niet nodig was. Viod liet vanmiddag zien niet voor niets het hele seizoen onderaan gebungeld te hebben. Maar aan het eind van deze wedstrijd staat er wel 2-1 voor Viod en spelen zij komende ronde tegen Witkampers.

Namens de selectie van FC Trias bedanken wij het bestuur en alle supporters voor dit seizoen. Prachtig om te zien dat er elke wedstrijd zoveel mensen van FC Trias aanwezig zijn. Ook voor komend seizoen hopen wij weer op veel support, tot zondag 25 september wanneer de eerste speelronde voor het seizoen 2022/2023 staat gepland!

Scroll naar boven