Zwaar bevochten overwinning in Deurningen

Zondag 12 februari speelde FC Trias uit in het verre Deurningen, tegen de plaatselijke DSVD. FC Trias heeft weer wat meer smaken omdat de geblesseerden wer terug keerden in de selectie. Schrijf daar bij op de 0-19 speler Brian Oude Heuvel vanmiddag in de basis stond en daar zijn debuut in competitie verband maakte. Brian speelde een prima partij en was een plaag voor de achterhoede van de thuisclub.

Vooraf toonde trainer Yassin nog wat beelden van de 1e wedstrijd. Wat we er nog van wisten dat men met 10 man achter de bal speelde en vandaar uit probeert te counteren. In Winterswijk was er maar 1 ploeg die de overwinning verdiende maar FC Trias kwam toen niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. En ook vandaag speelde DSVD net zo als in Winterswijk. Daar was men ook voor gewaarschuwd en toch kwam FC Trias al snel achter. In de 9e minuut werd er niet adequaat ingegrepen en vanaf rand 16 stond de.middenvelder geheel vrij om de bal achter Mathijs te schieten. Een tegenvaller voor FC Trias tegen zo,n tegenstander die goed kan verdedigen en er razendsnel er probeert uit te komen. Maar toch viel FC Trias aan om snel de gelijkmaker te proberen te maken. Echt gevaarlijk kon men nog niet worden op het zeer matige veld dat vooral heel hobbelig was en combineren echt niet gemakkelijk is. FC Trias had dan ook een grote blunder van de keeper van de thuisclub nodig om op 1-1 te komen. Tom gaf de bal voor waar alles en iedereen van DSVD onderdoor ging en de bal pardoes in het doel viel 1-1. Een welkome verrassing. Daarna was het laatste kwartier voor FC Trias. Men had veel de bal en achterin werd niet veel meer weggegeven. In de 45e minuut kwam FC Trias op een 1-2 voorsprong. Een verre ingooi van Antoine werd door de achterhoede van DSVD compleet gemist en dan moet je Cornelis niet zo’n kans geven want dan weet je dat het raak is. De scheidsrechter floot daarna onmiddellijk voor het rust signaal.

Normaal gesproken komt uw verslaggever niet veel richting de kleedkamers maar nu werd er ff gebruik gemaakt van het toilet in de gang naar de kleedkamers. Na de sanitaire stop was ik getuige van de donderspeech van de trainer van de thuisclub. Met niet mis verstaande bewoordingen werd men op scherp gezet voor de 2e helft. FC Trias was gewaarschuwd.

De 2e helft kunnen we iets korter over schrijven. Het werd een gevecht zonder dat er echt goed gevoetbald werd. DSVD gebruikte nog meer fysieke kracht en FC Trias had het er daar lastig mee. Als men soms wat rustiger was geweest en wat slimmer dan had het de thuisclub eerder uit de wedstrijd kunnen spelen. Maar dit gebeurde niet en DSVD werd alleen gevaarlijk via de nr 9 maar zijn kopballen waren niet goed genoeg of Mathijs, Melvin en Justin waren hem de baas. Na 50 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft blies de scheidsrechter voor het einde en won FC Trias sinds 4 wedstrijden weer eens . En het blijkt maar weer eens, als het voetballend niet echt lukt moet men hard werken en de duels niet schuwen. FC Trias speelde misschien niet mooi en volgens Yassin was het de lelijkste overwinning in zijn tijd bij FC Trias. Maar niemand die dat iets boeit. De 3 punten zijn het belangrijkst !

Nu 2 zondagen vrij. Donderdag 23 februari speelt men nog thuis een oefenwedstrijd tegen AD ’69 uit Aalten aanvang 20.00 uur. Daarna zal de competitie hervat worden thuis tegen Saasveldia. Een wedstrijd die ook gewonnen moet worden.

Scroll naar boven