Zwaarbevochten punten voor FC Trias 4

Trias 4 heeft zichzelf een zeer goede dienst bewezen door in navolging op twee weken geleden, ook nu weer drie punten te pakken en hiermee het puntenaantal te verdubbelen. Maar waar uit in Neede nog vrij eenvoudig met ruime cijfers gewonnen werd, moest er vandaag in Groenlo veel meer zwaar werk verzet worden om nogmaals de volle punten mee te nemen.

Voor TD Kruukke begint het inmiddels gewoonte te worden, want ook dit keer was het weer schrapen en sprokkelen, om weer met een voltallige en volwaardige selectie op pad te gaan. Dit keer werden gelegenheidsinvaller Rick, Jeroen, Rens en Dennis bereid gevonden hun uiterste inspanning te verlenen aan Trias 4. Heren, uiteraard dank hiervoor!

Trias 4 begon goed aan te wedstrijd en liet de bal gecontroleerd rondgaan in de ploeg. Dat de opstelling op een heel aantal plaatsen weer anders was dan afgelopen wedstrijden, was in eerste instantie nauwelijks merkbaar. Door een goede organisatie achterin en het beweeglijke middenveld, werd het de jonge thuisploeg gelijk moeilijk gemaakt.
Na ruim tien minuten tekende Trias 4 aan voor de verdiende 0 – 1. Vanuit een goede individuele actie over links, zette Maarten de bal fraai voor. Voor de meegelopen Emiel was het vervolgens nog een koud kunstje, om de bal bij de tweede paal binnen te schieten.
Ook met de 0 – 1 op het bord bepaalde Trias 4 het spel en men creëerde meerdere goede kansen. De thuisploeg daarentegen kwam niet veel verder dan enkele speldenprikjes vanuit een paar scherpe counters. Maar telkens was het de goed spelende gelegenheids-laatste-man Gijs, die met zijn snelheid enkele doorbraken goed wist dicht te lopen.
Kort voor rust werd Maarten net binnen het strafschopgebied van Grol gevloerd. De goed leidende scheidsrechter kende geen aarzeling en legde de bal op de stip. Marcel zat goed in de wedstrijd en eiste zonder enige vorm van twijfel de bal op. Overtuigend plaatste hij de bal met binnenkant rechts strak in de linker hoek en liet de Grolse keeper volslagen kansloos. Ook de 0 – 2 was een verdiende en met een comfortabele voorsprong zocht men de kleedkamer op.

Maar de tweede helft zou in schril contract staan met de eerste. Grol kwam gelijk scherp uit de startblokken en nu was het Trias 4 dat nog nauwelijks uit de verdediging kwam. De thuisploeg had het elftal compleet omgezet en enkele frisse krachten binnen de lijnen gebracht. Hierdoor had men gelijk beter grip op Trias 4 en nu was het balbezit ook overwegend voor Grol. Ook leek het elftal veel beweeglijker en werden wat hardere fysieke duels niet geschuwd. Van achteruit bouwde men op en afwisselend via links en rechts werd over de vleugels de aanval gezocht. In tegenstelling tot de eerste vijfenveertig minuten, was het nu Grol, dat meerder gevaarlijke kansen kreeg.
Maar Trias 4 stond goed compact georganiseerd en door hard werken en veel spelbeleving aan de dag te stellen, werd de thuisploeg nooit echt gevaarlijk. Toen Grol besloot de bal hoog de zestienmeter in te pompen, was daar altijd nog keeper(piet) Niels, die de pepernoten als rijpe appelen uit de lucht plukte. Vastbesloten zijn doel schoon te houden, was hij richting Groenlo gekomen. En dat zou hij in de volle negentig minuten ook waar maken.
Uiteindelijk was het nog Maarten, die in een Tempogegenstoß, wellicht de grootse kans van de tweede helft kreeg. In een fraai uitgespeelde counter miste hij echter jammerlijk vrij voor de Grolse keeper.

Uiteindelijk toch een prima, maar vooral zwaarbevochten overwinning. In eerste instantie door goed veldspel en later door voornamelijk hard werken, werd Grol 3 aan de kant gezet en gingen de drie punten mee richting ’t Huitinkveld.

Komend weekend na lange tijd eindelijk weer een thuiswedstrijd. Om 09:00uur wordt Rietmolen 2 verwacht. Om deze goede periode voort te zetten, kan men uiteraard alle mogelijke steun gebruiken. Wij verwelkomen U dan ook graag komende zondagmorgen op ’t Huitinkveld.

Scroll naar boven