3 Heel belangrijke punten voor FC Trias

FC Trias pakte 3 hele belangrijke punten op zondag 4 december. Ruurlo werd getrakteerd op een 2-1 nederlaag. Waar volgens trainer Jan Lorse van Ruurlo 5 mensen miste, miste FC Trias vandaag 2 basis spelers. Camiel werd geslachtofferd vandaag voor Rens en moest helaas 90 minuten op de bank plaats nemen.

FC Trias speelde een prima 1e helft en had niet veel van Ruurlo te duchten. Toch was FC Trias gewaarschuwd omdat Ruurlo wacht op een foutje en komt er dan razendsnel via de 2 snelle voorwaartsen. Echter ging dit al mis na 10 minuten. De spits van Ruurlo die FC Trias in het verleden al eens pijn heeft gedaan moest eraf ondanks een majo, met een hamstringblessure. De thuisploeg was veel in bal bezit en liet de bal goed en snel van links naar rechts gaan. Voorin was er veel beweging en Stan was vandaag bal vast en veelvuldig aanspeelbaar. Grote kansen leverde dit niet op maar FC Trias was duidelijk bovenliggend. Het kreeg in de 26e min dan ook een terechte penalty. Ruurlo maakte hands binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Cornelis liet de keeper volledig kansloos 1-0. En FC Trias ging op zoek naar de 2-0 maar vond meestal de solide keeper van de bezoekers op haar pad. Derhalve een verdiende ruststand van 1-0 voor de thuis ploeg.

2e Helft een zelfde spelbeeld. Ruurlo loerend op een uitval, FC Trias veel in balbezit. Dat balbezit leverde bijna in de 54e minuut de 2-0 op. Cornelis knalde de bal steenhard op de paal waar hij misschien ook Stan wel had moeten bedienen. In de 67e minuut werd de voorsprong wel vergroot. Een perfecte vrije trap van Cornelis werd dito ingekopt door Stan 2-0. Waar in de 1e helft de keeper van Ruurlo heerste in zijn strafschop gebied bleef hij nu staan en zag hij er niet goed uit. Daarna werd het wat onrustiger op het veld. Ruurlo ging wat meer naar voren voetballen maar echt gevaarlijk werd men niet mede door de achterhoede van FC Trias dat stond als een huis. Volstrekt onverwachts kwam in de 79e minuut de 2-1 op het scorebord. Mathijs was kansloos op een kopbal. Ruurlo wilde wel meer maar kon in de laatste 14 minuten niet gevaarlijk meer worden. 3 belangrijke punten voor FC Trias. Zondag a.s. is Fleringen de onbekende tegenstander. Gezien de ranglijst moet FC Trias daar ook winnen. Bij 3 punten zullen we zien waar we voor de korte winterstop staan.

Pupillen van de week Joël Koenders en Ties Lammers van onze JO9-1, scoorden als eerste met ballen beschikbaar gesteld door Corbeel & Greven Natuursteen, Agroservice Winterswijk en Oxener Schoenhandel.

Scroll naar boven