3e Laat 2 punten liggen in Miste

Zondag ging FC Trias 3 op bezoek bij MEC 2. Deze wedstrijd zou eerst in de middag worden gespeeld, maar vanwege een spelerstekort bij MEC werd de wedstrijd, na enkele omzettingen, verplaatst naar de ochtend. Mede vanwege de versterkingen van het 2e (Maik en Lars) had het 3e weer voldoende spelers, dus mochten Jepser, Thorben en Jesse deze week met het 4e mee. Jorian viel deze week weer in als doelman en Mark Pelgrim als vlagger, beiden bedankt.

Nadat er de eerste minuten nog een beetje werd afgetast kreeg Trias 3 al snel de overhand in de wedstrijd. Trias voerde de druk op, maar kon nog geen grote kansen creëren. MEC moest verdedigen en kon niet gevaarlijk worden middels hun rappe aanvallers, die in de broekzak zaten van de Trias-verdedigers. Het was wachten op een doelpunt van Trias, maar dit gebeurde niet. Na een half uur speelde MEC een lange bal, waarna een MEC-aanvaller ontsnapte aan buitenspel. Hij leek solo richting doel te gaan, maar werd nog tijdig bijgehaald door de Trias-verdediging. Vervolgens beging de aanvaller een duwfout, maar mocht doorgaan van de scheidsrechter en schoot de bal in het doel. De grens vlagde natuurlijk, maar werd net als bij 2 andere buitenspelgevallen volkomen genegeerd door de scheids, misschien dacht die dat er voor buitenspel werd gevlagd (1-0). Een onverdiende voorsprong van MEC. Het duurde echter niet lang of Trias trok de stand weer recht. Op een meter of 20 kreeg het 3e een vrije trap, nadat er een overtreding was begaan op Gijs. Jeroen schoot deze bal hoog richting doel. De bal leek houdbaar, maar de keeper had waarschijnlijk hinder van de zon, waarna de bal verrassend in het doel belandde (1-1). Trias bleef de betere ploeg en creëerde wat kleine kansjes en kwam vlak voor rust door een prachtige goal op voorsprong. Mike was tijdelijk naar de linkerkant gegaan en kreeg daar de bal aan de zijlijn. Hij trok naar binnen en krulde de bal vervolgens al la Robben (maar dan vanaf links) schitterend in de verre hoek (1-2). Dit was tevens de ruststand. Deze had echter nog groter kunnen zijn, want na een rebound kreeg Mike, volledig vrijstaand, de bal op een meter of 10 van het doel. Sommige telden het doelpunt al, maar de keeper kon de bal nog knap keren.

De 2e helft was er eenzelfde spelbeeld als in de 1e en kreeg Trias al snel een grote kans. Lars zette vanaf links hoog voor, waarna de bal over Gijs vloog en terecht kwam bij de vrijstaande Frank ten Hagen. Frank had de bal ook nog kunnen aannemen, maar koos er voor om direct te schieten en schoot hoog over. Hierna bleef het 3e de betere, maar wist het eigenlijk geen goede kansen te creëren. MEC vormde net als de 1e helft geen bedreiging, het 3e had het achterin goed voor elkaar. Ondanks dit kwam MEC toch nog op gelijke hoogte. Bij een hoekschop liet Frank ten Hagen zich verrassen, waarna een MEC-speler ongehinderd binnen kon koppen (2-2). Trias moest dus weer op zoek naar de winnende treffer. Het ging opportunistischer spelen, middels lange ballen, maar kon daarmee niet gevaarlijk worden. Toch kreeg Trias nog een grote mogelijkheid om te scoren. Na een corner kwam de bal uiteindelijk op een paar meter van het doel voor de voeten van Rick, maar Rick kon de stuiterende bal niet goed raken, waarna de bal langzaam richting verre hoek ging, waar de bal nog net op de lijn werd weggewerkt. MEC kreeg in die fase ook iets meer ruimte en brak nog een keer gevaarlijk uit, men schoot op het doel, waarna de bal via Jorian nog net langs de goede kant van de paal ging. 7 Minuten voor tijd werd Gijs op het middenveld onderuit gehaald. De pas ingevallen scheids (andere scheids viel geblesseerd uit) had wel gele kaarten bij, waarna MEC de laatste minuten met een man minder verder moest. In die laatste minuten kreeg Gijs nog één keer de bal kansrijk voor zijn voeten, maar kon de bal niet goed inschatten. Gescoord werd er niet meer.

Zuur en duur puntverlies voor het 3e. Over de hele wedstrijd gezien werden er maximaal 2/3 kansen weggegeven, maar MEC was bijzonder efficiënt in de afronding. Volgende week speelt het 3e thuis tegen VIOS Beltrum 3, waar Trias 3 twee weken geleden nog met maar liefst 1-9 van won.

Scroll naar boven