3e kan het tij nog niet keren

Op 2e Paasdag moest Trias 3 de kater van een week ervoor (dag voor een enkeling) zien weg te spelen, uit tegen Etten 2. Een tegenstander waar normaal gesproken van gewonnen moet worden, maar gezien de reeks wedstrijden van het 3e na de winterstop zeker geen zekerheidje.

Vanwege het keeperstekort nam Rick weer plaats in het doel, die 2 weken ervoor nog met 2 vingers in de neus de 0 wist te houden tegen SDOUC. Dit keer moest hij echter al vrij snel handelend optreden. Na minder verdedigend optreden aan Trias-zijde kon een Etten-speler op een meter of 20 van het doel vrij uithalen. Er volgde een prima schot, maar met een katachtige redding wist Rick de bal nog tegen de paal te tikken. Een uitstekende redding, maar de opkomende vraag of hij onpasseerbaar zou zijn in het doel werd al snel beantwoord. Na een minuut of tien gaf een Etten-speler een verdwaalde voorziet vanaf links, waarna de bal onhoudbaar in de kruising vloog (1-0). Een ongelukkige achterstand, maar gelukkig was er nog tijd genoeg om het recht te zetten. Dit ging echter moeizaam. Trias had wel de controle in de wedstrijd en kreeg de ruimte, maar hanteerde vooral de diepe bal die geen effect had. Verder dan een paar kleine mogelijkheden kwam het dan ook niet. Toch kwam het 3e vlak voor rust bijna nog op gelijke hoogte. Een bal kwam net buiten de 16 halfhoog stuiterend voor de voeten van Jesse die de bal met een boogbal in het doel probeerde te verwerken, maar deze belande tegen de lat.

Ondanks de zwakke 1e helft, waren de geblesseerde toeschouwers Gijs en Harm de 2e helft nog niet naar huis gegaan wat al snel werd beloond. Op de helft van Etten werd de bal veroverd, waarna de bal in 2 balcontacten bij Jesper kwam die vanaf links laag voorzette. Hier was het Jesse die de bal in het doel tikte (1-1). Hierna bleef Trias de sterkere ploeg en voerde de druk op, op de verdediging van Etten, maar ondanks dat volgden er geen grote kansen. Een kwartier voor tijd kwam het 3e dan toch op voorsprong. Niels gaf vanaf de rechterzijlijn een afgemeten voorzet die door Jesse werd binnengekopt (1-2). Gezien het spelbeeld wel een verdiende voorsprong. Lang duurde dit echter niet. Op het moment dat er in de achterhoede van Trias evenzoveel spelers van Etten stonden, gaf men een diepe bal. Deze werd niet goed verwerkt, waarna er opeens een overtal was van Etten. Men bracht de bal goed naar de andere kant van het veld, waarna een opkomende middenvelder de bal, vanaf een meter of 20 van het doel, hard en onhoudbaar binnenschoot (2-2). Het duel leek gelijk te gaan eindigen, maar vlak voor tijd werd vanaf links nog een bal opzij gelegd voor de inlopende Mike, die leek te gaan scoren. Zijn schoot ging hoog richting het doel, waarna de keeper de bal nog net wegtikte, waardoor het gelijk bleef (2-2).

Dit betekende voor het 3e voor de 4x puntverlies in de 6 wedstrijden na de winterstop. Maik en Jim bedankt voor het invallen en Roy Wibbels bedankt voor het vlaggen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Dinxperlo 2 op het programma.

Scroll naar boven