3e Heeft de wind in de zeilen

Zondag stond voor FC Trias 3 de altijd lastige uitwedstrijd tegen VIOS Beltrum 3 op het programma. Het 3e hoefde deze week geen spelers af te staan aan andere teams en dus kon het over een vrijwel complete selectie beschikken. Alleen Nick (weekend weg) en de al wat langer geblesseerden Jesse en Benjamin waren afwezig. Voor de plek in het doel wordt door de technische staf wekelijks geanalyseerd welke doelman het meest geschikt is. Na het zien van de weersvoorspellingen kwam men deze week uit op Gijs Bleumink, bedankt voor het invallen. Koos Dietz ook nog bedankt voor het vlaggen.

Met de wind tegen beloofde het de 1e helft zeer lastig te worden, maar dit bleek al vrij snel wel mee te vallen. Merkwaardig genoeg liet VIOS Beltrum het 3e rustig opbouwen, waardoor het geen lange ballen hoefde te spelen en kon zodoende de bal vrij gemakkelijk in de ploeg houden. VIOS had het daarentegen wel lastig met de harde wind en speelde veel ballen te hard, waardoor die vaak over de zij- en achterlijn verdwenen. Naast de ruime kleedkamer gaf VIOS ook veel ruimte weg op het veld en Trias wist daar optimaal van te profiteren. Na 13 minuten werd Harm aan de linkerkant diep gestuurd. Zijn tegenstander was hij door de loopactie al voorbij en uiteindelijk legde hij af op Jesper die beheerst afrondde (0-1). In de periode hierna had Trias de wedstrijd onder controle en kwam het nog tot een paar mooie uitvallen, die helaas niets opleverde. VIOS bleef worstelen met de omstandigheden. Na een minuut of 30 vergrote Trias 3 de voorsprong na een prachtige aanval, waar de volledige voorhoede (Harm, Gijs en Jesper) bij betrokken was. Uiteindelijk was het Gijs die de keeper passeerde (0-2). Hierna bleef het 3e de betere ploeg en had het nogmaals kunnen scoren. Gijs ging weer eens richting doel en kon de bal nog net langs de uitkomende doelman tikken. Hij kwam vervolgens uit op de achterlijn en schoot vanuit lastige positie tegen het zijnet aan. Achteraf had hij misschien beter de actie kunnen voortzetten en evt. de combinatie aangaan met de meegelopen Jesper. Trias leek vervolgens met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan, de teamleden uit de dug-out waren al onderweg naar de kleedkamer, toen Sander nog een diepe bal gaf. Verrassend genoeg was Gijs de verdediger te slim/snel af en ging 1 op 1 richting doel. In de 16 aangekomen tikte hij de bal met geringe snelheid langs de uitgekomen doelman, waarna de bal langzaam over de doellijn ging (0-3).

Een ruststand waar niemand vooraf rekening mee had gehouden. Natuurlijk kwam dit mede door het matige optreden van VIOS, maar het optreden van Trias was ook gewoon goed. Er was weinig reden tot klagen. Er zaten een aantal mooie aanvallen tussen en er werd ook efficiënt omgegaan met de kansen. Daarnaast stond de achterhoede weer als en huis (0 kansen tegen!) en was de opbouw van achteruit goed.

In de 1e helft had het 3e misschien iets te veel zelfvertrouwen opgedaan met het opbouwen, want waar dat in de 1e helft perfect verliep, ging dat direct na rust meteen mis. Gijs dacht dat Niels de tijd had, maar overzag een VIOS-speler. Deze veroverde de bal en ronde vervolgens beheerst af (1-3). Spannend zou het echter niet worden, want in de 2e minuut na rust kreeg Trias een vrije trap net buiten de 16. Jeroen krulde de bal vervolgens mooi in de kruising (1-4). Het geloof was daardoor direct weg bij VIOS en hierna ging het snel. De volgende goal kwam van Mike. Mike ontving, op het einde van een aanval, de bal in de linkerkant van de 16 en schoof de bal vervolgens met zijn linker onder de doelman door (1-5). Niet veel later was er een goede loopactie van Thorben. Gijs zag dat en stuurde Thorben, middels een mooie pass, diep. Thorben ging 1 op 1 en passeerde de doelman om de bal vervolgens rustig binnen te schuiven (1-6). De volgende goal viel uit een hoekschop, die genomen werd door Thorben, hij legde de bal op een meter of 5 van het doel, waar Ewoud de bal schampte, waarna de bal in de verre hoek verdween (1-7). Hier bleef het niet bij. Rick kwam ook eens naar voren en in de buurt van de 16 gaf hij de bal subtiel mee aan Ewoud die leek te gaan scoren. Dit deed hij nog niet, maar de bal kwam vervolgens wel voor de voeten van Gijs die simpel binnen tikte (1-8). Je kan wel zeggen dat het een gatenkaas was achterin bij VIOS en ze waren daarin zelf ook een beetje naïef. In de 80e minuut probeerde men een buitenspelval uit, die mislukte echter, waarna Mike in een 4 tegen 1 situatie richting de keeper ging. Mike was niet zelfzuchtig en legde vervolgens af op de vrijstaande Thorben, die zijn 2e van de dag maakte (1-9). Trias had die dag en hierna nog best een 10e kunnen maken, zo gaf Bjorn nog een mooie diepe bal op Gijs, die de bal net niet langs de doelman kreeg, maar gescoord werd er niet meer.

Waar de grote overwinning van vorige week vooral te danken was aan fouten van de tegenstander, was het deze week ook zeker de verdienste van het 3e, dat een prima wedstrijd op de mat legde. Na een matige start gaat het 3e de laatste weken voor de wind. Volgende week gaat het 3e op de fiets naar Miste voor de middagwedstrijd tegen MEC 2, dat 5 punten achter Trias 3 staat.

Vanwege de vele momenten is het niet ondenkbaar dat de verslaggever een aantal momenten door elkaar heeft gehaald, bij voorbaat excuses!

Scroll naar boven