3e Wint door laat doelpunt in matige wedstrijd

Zondag moest Trias 3 het thuis opnemen tegen KSH 2. Vorig seizoen werd hier uit dik van gewonnen en thuis kansloos van verloren. Vanwege een vijftal afwezigen waren er serieuze personele problemen en beloofde het al een lastige wedstrijd te gaan worden. Dankzij invalkeeper Jim, (voor nood) oproepspeler Sander, roulatie invaller van het 6e Jeroen en op het laatst moment opgeroepen (neefje van Niels) Sem kon Trias met 12 man de wedstrijd ingaan. Allen bedankt voor het invallen!

Het 3e startte de wedstrijd nog wel aardig, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds onrustiger en slordiger. Het had echter het geluk dat KSH 2 nog slordiger was, waardoor Trias niet echt in de problemen kwam en zelf ook nog wel een aantal kansjes kreeg. De grootste mogelijkheden in de 1e helft waren er voor Corné die één op één net verkeerd uitkwam, Ferdi die vanaf rechts binnen de 16 leek te kunnen afronden, maar achteraf gezien misschien te vaak afkapte en Frank de Vries die vlak voor rust vanaf een meter of 5 net iets teveel tijd nodig had. Daar tegenover stond dat Jim door alert uitkomen een tegendoelpunt wist te voorkomen, nadat een speler van KSH na een mislukte buitenspelval kon doorlopen. Gerust werd er daardoor met de brilstand.

De 2e helft was er eenzelfde soort spelbeeld, waar Trias wederom een aantal keer had kunnen scoren. Zo werd Corné door Niels 1 op 1 gestuurd, maar kwam na een verkeerder aanname aan de buitenkant terecht waardoor een grote kans verloren ging. Verder werd Ferdi door Jeroen prachtig in stelling gebracht, maar zijn schot op rand van de 16 was nog te onzuiver en werd gekeerd door de doelman. Ook deze helft kwam Trias heel goed weg. Zo rond de 70e minuut kreeg KSH een vrije trap op een meter of 30. Hier verraste men, de ver voor het doel staande, Jim met een boogbal, alleen kwam de bal gelukkig net tegen de paal/kruising. De laatste minuten ging de wedstrijd op en neer zonder dat er grote kansen te noteren vielen en leek de wedstrijd in 0-0 te gaan eindigen. In de 88e minuut was het echter Hugo die snel een vrije trap nam, die op maat terecht kwam bij de diepgaande Ferdi. Deze plaatste de bal vervolgens met geringe snelheid laag in de hoek, waarop de keeper kansloos was (1-0). Trias gaf hierna niets meer weg, waardoor het 3 punten overhoudt na een matige wedstrijd.

Gezien de kansenverhouding was de zege terecht te noemen, al zal het spel volgende week beter moeten in de thuiswedstrijd tegen Winterswijk 4.