FC Trias 4 strijdend ten onder

Vanmorgen stond voor FC Trias 4 de derby op het programma bij ‘buurman’ FC Winterswijk 4. Een welbekende tegenstander, welke al sinds jaar en dag beschikt over een groot aantal routiniers, welke allen binnen de club al op hoog niveau hebben geacteerd. Hedenmorgen was deze hoge mate van ervaring aangevuld met een aantal jeugdige senioren.

Onder leiding van scheidrechter Berkelmans, begon de confrontatie met een respectvolle en vooral collegiale minuut stilte voor de onlangs plotseling overleden Winterswijk-speler Wibo Eugelink. Hij was al jaren een vaste waarde in dit team en ook tegen Trias altijd centraal in de verdediging te vinden.

De wedstrijd begon, zoals vooraf al wel werd verwacht: Winterswijk 4 bouwde langzaam op en combineerde zich via de sterke as een weg naar voren. Trias 4 daarentegen, liet zich inzakken en wist door een compacte organisatie, verschillende goede aanvallen af te vangen. En naast de goed opgestelde defensie, was daar ook keeper Niels, die zijn doel schoon wist te houden. Hij werd daarbij ook een paar keer door het witte aluminium geholpen. Trias 4 moest al vrij snel in de wedstrijd wisselen door een blessure van Mike. Niet veel later werd Gijs noodgedwongen weggeroepen en zodoende waren er geen reserves meer voorhanden en zouden de elf veldspelers, de resterende speeltijd vol moeten maken.
Trias 4 was vooral via de counter meerdere keren uitermate gevaarlijk en met name linksbuiten Niek was een paar keer dicht bij een treffer. Maar tot de rust kwamen beide teams niet tot scoren.

Na de thee leek het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Maar het toch al lage speltempo van Winterswijk leek nu zelfs nog verder omlaag te gaan. Trias 4 kroop daarbij uit zijn schulp en probeerde nu toch wat verder van de eigen zestienmeter af te gaan spelen. En hoe langer de brilstand op het bord bleef staan, speelde dit Trias alleen maar in de kaart en werd er bij de thuisploeg traditiegetrouw meer-en-meer gemopperd en gezeurd.
Na ruim een uur spelen, zou Winterswijk toch de ban breken. De voortreffelijke midvoor Kokor, die bijna de gehele wedstrijd door voorstopper Vincent onder controle werd gehouden, werd op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Door zich behendig vrij te draaien, creëerde hij een kleine vrije ruimte en krulde de bal in de verre bovenhoek. Net buiten het bereik van keeper Niels.

Door de 1 – 0 werd Trias 4 genoodzaakt, nog meer de aanval te zoeken. Nu was het Winterswijk, dat op eigen helft werd gedrongen en zelfs onmachtig leek, zich hier onderuit te voetballen. Trias 4 leek aanspraak te gaan maken op wellicht toch nog een verdiend punt. Maar ondanks enkele prima kansen en goed uitgevoerde standaardsituaties, lukte het niet op gelijke hoogte te komen.
Ondanks het harde werken en bij vlagen prima veldspel, stond Trias 4 na negentig minuten toch nog met lege handen.
Rest nog een woord van dank aan invaller Rens, die onverwacht in de volle negentig minuten alles heeft gegeven.

Komende zondag wordt het dan toch tijd, om na een paar prima wedstrijden en hard werken, eindelijk punten te gaan oogsten. Dat zal thuis moeten gebeuren, waar om 09:00uur wordt aangetreden tegen VIOD 4 uit Doetinchem.

Scroll naar boven