50 jaar Vrouwenvoetbal FC Trias

Vanaf de oprichting van FC Trias in 2002 neemt het meiden- en vrouwenvoetbal een prominente plaats in. Bijna 30% van het actieve ledenbestand bestaat uit vrouwen. Daarmee behoort FC Trias tot de clubs met het hoogste aandeel vrouwen. De club telt komend seizoen 6 vrouwen- en meisjesteams die deelnemen aan de competitie. Daarnaast spelen veel meisjes in 11 gemengde teams samen met jongens. Ter vergelijking: bij de start van de fusieclub in 2002 waren er drie teams (twee vrouwen- en een meidenteam).

Ook bij de clubs die in 2002 fuseerden tot FC Trias waren vrouwen actief. En lang ook! In 2020 is het 50 jaar geleden dat de voetbalvereniging Ratum en Sportclub Kotten voor het eerst met een vrouwenteam deelnamen aan de competitie. Fortuna startte jaren later met vrouwenvoetbal.

Het bestuur en de vrouwen- en meidencommissie van FC Trias willen dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op de achtergrond zijn we druk met de voorbereiding van ons jubileum. Heb je leuke foto’s en verhalen stuur ze dan naar ons email adres 50jaarvrouwenvoetbalfctrias@gmail.com.

Scroll naar boven