Overwinning 1e wedstrijd na winterstop

FC Trias speelde vandaag haar 1e wedstrijd na de winterstop thuis op het eigen vertrouwde Huitinkveld. SC Overwetering was de tegenstander. Direct weer een belangrijk potje. SC Overwetering stond 6e en 4 punten achter Trias en bij verlies van Trias zou het op 1 punt komen. FC Trias won en zet SC Overwetering nu op 7 punten. FC Trias is al vanaf 4 januari bezig en speelde een oefenwedstrijd tegen koploper uit de 4e klasse B FC Eibergen en won met duidelijke cijfers 4-0. Afgelopen dinsdag werd er verloren in de Achterhoek cup met 1-2 van SDOUC.

Vandaag kan uw verslaggever kort zijn over de wedstrijd. Trias speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen en had het best lastig vanmiddag tegen SC Overwetering. Deze ploeg is uiterst sportief en speelt verzorgd voetbal. Speelt niet of nauwelijks de lange bal maar wil van achteruit voetballen. De ploeg is relatief “oud” maar daardoor uiterst geroutineerd. FC Trias kon ook niet echt druk op de achterhoede krijgen waardoor het niet of nauwelijks kansen kreeg. Ook SC Overwetering kreeg niet veel kansen maar had misschien wel in minuut 33 op voorsprong kunnen komen maar Kaj kon nog redden nadat de spits Sam reeds was gepasseerd. Op slag van rust in de 45e minuut kreeg FC Trias een vrije trap. Angelo deed het ineens en de bal werd dusdanig veranderd van richting dat de keeper volledig kansloos was en de bal in het doel zag verdwijnen 1-0.

2e helft kunnen we nog korter over zijn. FC Trias kreeg een grote kans om op 2-0 te komen maar ipv de bal af tot geven op Wiebe deed Cornelis het zelf ,echter ging de bal naast. SC Overwetering bleef het proberen maar kon ook niets creëeren omdat de achterhoede van de thuisclub stond als een huis. SC Overwetering kreeg haar eerste kans in minuut 85!. De linksbuiten was Kaj te snel af maar zijn voorzet kon niet verzilverd worden. Daarna bleef SC Overwetering het proberen maar behalve dat de bal op de lat ging na een cornerbal via de kluts, FC Trias bleef overeind.

Iedereen mag het zelf invullen of deze overwinning verdiend was of dat SC Overwetering een puntje verdiend had. FC Trias pakte 3 belangrijke punten dat was voor vandaag het enigste dat telt. In het verleden zou FC Trias deze wedstrijd ook zo maar kunnen verliezen maar dat gebeurde vandaag niet. Na 97 minuten floot de prima scheidsrechter Hr Laarhuis uit Ambt-Delden deze zeer sportieve wedstrijd af.

Zondag as uit naar Eilermark. Ook daar gaat men weer voor de volle 3 punten die ook mee tellen voor de 2e periode waarin FC Trias 12 punten heeft behaald uit 4 wedstrijden. Komt dat zien.

Er werd gespeeld met ballen beschikbaar gesteld door Sibelco Europa locatie Winterswijk, Prijshamer B.V. en Aannemersbedrijf te Selle. Onze pupillen van de week Bilal Bouhabbadi en Maurits Vredenberg van onze JO9-2 hebben met deze ballen de aftrap verrichten.

Regio Internet TV maakte de volgende reportage:

Delen:

Scroll naar boven