Clinic De Graafschap en bezoek FC Schalke 04

Op woensdag 24 oktober heeft een deel van de FC Trias jeugd een voetbalclinic mogen volgen bij De Graafschap en daarna een stadiontour gehad bij de Duitse topclub FC Schalke 04. Dit kwam voort uit de opgaven voor “Schalke auf Tournee”, een voetbalkamp dat georganiseerd zou worden door Sporting Events, maar nadat dit bedrijf failliet was gegaan waren alle deelnemers hun geld kwijt. Gelukkig is het FC Trias (samen met OBW en Vorden) gelukt om de gedupeerden een alternatief aan te kunnen bieden. Mede door een mooie samenwerking met eredivisievereniging De Graafschap kon FC Trias dit realiseren.

De dag begon in Doetinchem met een training op de velden van sportpark De Bezelhorst, waar de jeugdteams van De Graafschap ook trainen. Er waren twee trainers van De Graafschap aanwezig om de Trias jeugd een anderhalf uur durende en zeer leuke training te geven.

 

 

Daarna vertrokken de zestien kinderen samen met een aantal begeleiders in een bus richting Gelsenkirchen om daar het stadion van FC Schalke 04 te bekijken. Ze kregen een mooie rondleiding van Sacha, die alle bezienswaardigheden erg leuk omschreef. Vooral de rivaliteit tussen Schalke en Dortmund kwam veelvuldig ter sprake. En de mooie kleedkamer van Schalke maakte wel indruk op de kinderen. Het was wel jammer dat het uitschuifbare veld buiten de Veltins Arena lag omdat Schalke die avond voor de Champions League in Turkije speelde.

Voordat de terugreis begon, werd er nog een bezoek gebracht aan de Schalke fanshop, waar een herinnering kon worden aangeschaft aan deze hartstikke leuke dag.

Klik hier voor meer foto’s

Scroll naar boven