D1 komt goed uit de startblokken.

Na een goede voorbereiding op de 2e seizoenhelft waarbij 1x (tegen Grol D1) werd verloren, fraaie resultaten werden behaald bij het zaalvoetballen, een gelijk spel (tegen Fc Winterswijk D1) en 1x overwinning (tegen Reünie D1) moesten we de competitie hervatten tegen Hulzense Boys D1.
Een tegenstander waar de vorige keer met 1-6 van werd verloren.
Na een lange reis en siteseeing door Nijverdal en Hulsen kwamen we aan bij onze tegenstander.

Omkleden, een korte bespreking, warming-up en dan beginnen aan de 2e competitiehelft.
Vanaf meet af aan werd de tegenstander goed vastgezet en werden er enkele plaagstootjes uitgedeeld. Na 5 minuten was het raak en maakte we een fraaie goal. Dit gaf de spelers meer zelfvertrouwen en daardoor speelden we veel op de helft van onze tegenstander die we verder weinig ruimte gaven om aan te vallen.
Niet goed omschakelen en miscommunicatie zorgde ervoor dat we toch onnodig op een 2-1 achterstand kwamen. Even was er de vertwijfeling maar naar enkele minuten werd de draad van de eerste 10 minuten weer opgepakt. Een corner belande op de rand van de 16 meter waar hij vakkundig werd afgewerkt, 2-2. En dat werd tevens de ruststand ondanks de kansen die we kregen.
In de rust hebben we enkele aanwijzingen aangegeven om de tegenstander gemakkelijker te kunnen bestrijden wat goed door de jongens werd opgepakt en vanaf het begin was de D1 weer gevaarlijker. Wederom in de 5e minuut kwamen we op voorsprong door goed samenspel en oog te hebben voor een medespeler. Helaas 3 minuten later alweer de gelijkmaker om de oren en 2 minuten later weer de voorsprong genomen door een fraaie combinatie op de linkerzijde die eveneens fraai werd afgerond, 3-4.
Met nog 20 minuten te gaan werd met veel strijd, passie, teamgeest en beleving gevochten voor deze overwinning waarbij we zelf nog een aantal kansen kregen maar (nog) niet erg effectief in de afronding waren. Na 30 minuten en 12 seconden floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en hadden we een mooie overwinning behaald. Een topprestatie van het hele team.
A.s. zaterdag komt de koploper, Tubantia D1, om 10:00 uur op bezoek en hopen we dan een vervolg te geven aan deze goede start van de 2e competitiehelft.

Scroll naar boven