Doelpuntloos gelijkspel voor het 3e

Zondag moest het 3e thuis aantreden tegen Vorden 2. In de uitwedstrijd werden de doelpunten letterlijk weggeven en werd er uiteindelijk met 7-4 verloren, na een vroege 2-0 achterstand. Het 3e had dus iets recht te zetten, maar was dus wel gewaarschuwd voor de gevaarlijke aanval en wist dat het vandaag wel iets scherper moest verdedigen. Waar we 2 weken terug nog 17 man ter beschikking hadden, waren er zondag slechts 10 eigen spelers beschikbaar. Bram, Harm, Stefan en Niels gingen met het 2e mee, Niek was een weekend weg en Bjorn en Frank de Vries waren geblesseerd. Dus moest er geshopt worden bij andere teams en dat bleek moeilijker dan verwacht. Zaterdagavond 22:30 was er dan eindelijk witte rook. Van het 4e gingen Maarten en Erik mee, daarnaast deden de jeugdspelers Jasper (A1) en Mike (A2) mee. Allen bedankt!!

In de 1e minuut kreeg Trias al een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Gijs werd de diepte ingestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper, deze verkleinde het doel echter goed en kon zo de bal nog net keren. Hierna bleef het 3e prima voetballen en kreeg het ook een aantal grote kansen om op voorsprong te komen. Na iets van een kwartier gaf Frank de bal diep op Maarten, die de bal stuiterend op rand van de 16 ontving, Maarten probeerde vervolgens de bal met zijn linker over de keeper te wippen, maar de doelman, kon de bal nog net keren. Maarten kreeg nog een paar kleine mogelijkheden, maar kwam daarbij telkens net tekort door de kleine ruimte, of doordat de bal net buiten bereik kwam. Na 30 minuten was er dan wederom een grote kans voor Trias. Gijs maakte een goede loopactie en ontving de bal vervolgens na een goede pass van Frank. Het was echter wederom aan de goed uitkomende doelman te danken dat de bal er niet inging. Door het uitkomen kreeg Gijs net te weinig ruimte om af te ronden. Vorden was inmiddels al wat beter in de wedstrijd gekomen en het 2e deel van de 1e helft was Vorden de betere ploeg. Vorden kreeg dan ook nog een grote kans op voorsprong te komen. Een afstandsschot ging hoog richting het doel, waarna Danny de bal nog net tegen de lat kon verwerken. Voor rust kreeg Trias toch nog één uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Thorben kwam op een meter of 35 van het doel aan de bal en wilde de bal vervolgens meegeven aan Gijs, die dan 1-op-1 richting het doel zou gaan, de bal werd echter net te dichtbij de verdediger gegeven, waarna die de bal nog net kon onderscheppen. Gescoord werd er echter niet meer.

Kansen genoeg dus om op voorsprong te komen, verder werd er weinig weggegeven.

Vrijwel direct in de 2e helft kreeg Trias wederom een grote kans om op voorsprong te komen. Jeroen gaf de bal mee aan Thorben die zo ook 1-op-1 kwam. Ook deze bal kwam van de grond, waarna ook Thorben probeerde om de bal met een boogje over de doelman te plaatsten en ook deze ging er niet in. Hierna was het Vorden dat aandrong. Trias werd op het middenveld overlopen en liep vervolgens teveel naar achteren en zo werden de afstanden ook te groot. Trias kwam er dan ook niet meer aan te pas en kon niets anders dan de ballen wegwerken. Vooral in de laatste fase van de wedstrijd waren er een aantal hachelijke momenten voor het Trias-doel. Veel ballen werden hoog in de 16 gepompt, die moeizaam werden weggewerkt en met kunst en vliegwerk werden weggewerkt. Vorden leek bij een van de aanvallen te gaan scoren, maar was het Nick die nog net een lage voorzet tot corner kon verwerken, die anders vrijwel zeker in een doelpunt zou eindigen. Vlak voor tijd kwam er nog een voorzet halfhoog op 10 meter van het doel bij een Vorden-speler, die de bal vervolgens met de hak richting doel stuurde. De bal ging gelukkig net over, wat anders een wereldgoal zou zijn geweest. Gescoord werd er niet meer dus bleef de brilstand op het scorebord staan.

Een bloedeloze 0-0 was het zeker niet. De scherpte was er in tegenstelling tot de uitwedstrijd achterin aanwezig, maar nu was het voorin niet scherp genoeg. Trias heeft de beste kansen gehad, maar de 2e helft was Vorden duidelijk de betere ploeg en was het wachten op de 0-1. Uiteindelijk kan Trias blij zijn met het puntje. Door de overwinning van Ruurlo zakt het 3e wel weer een plaatsje. Over 2 weken zal het 3e daarom maar weer eens moeten winnen uit tegen Doetinchem 2.

Scroll naar boven