Erelid Jan ten Hagen benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Het ‘Dat alles is aan het paleis Noordeinde niet onopgemerkt voorbij gegaan’ waren één van de laatste woorden van burgemeester Joris Bengevoord aan ons erelid Jan ten Hagen. Daarna kreeg Jan de passende koninklijke onderscheiding opgespeld, als dank voor zijn vele vrijwilligerswerk.

Ook Jan was met een smoesje naar het Huitinkveld gebracht waar, buiten op het plein, familie en vrienden op hem wachten. Nadat Joris met een oude bus was aangekomen klonk het Wilhelmus uit het draaiorgel. De inmiddels 73 jarige Jan ten Hagen (23-9-1950) luisterde aandachtig naar de mooie woorden,maar kon het, als echte radioreporter, ook niet laten om af en toe te reageren.

Jan is natuurlijk jarenlang secretaris geweest van s.v. Fortuna, maar feitelijk nam hij zo’n beetje alles op zich. Voetbal, Fortuna in het bijzonder, was zijn lust en leven. In het dagelijks leven heeft Jan gewerkt bij dakdekker Wiggemans en later bij de Hacron. Bij die groenvoorziening was hij ook secretaris en penningmeester van de personeelsvereniging. Na zijn bestuurswerk bij Fortuna stond hij jarenlang langs de lijn voor Slingeland FM waar hij vele sportwedstrijden becommentarieerde en was bovendien ook actief in de organisatie van de radio- en tv-zender.

Na de huldiging was er nog een gezellig feest in de kantine waarbij, onder het genot van een hapje en drankje, genoten werd van Jan’s favoriete muziek zoals we dat kennen van zijn radioprogramma de Lustige Musikanten.

Jan, ook namens FC Trias van harte gefeliciteerd met je benoeming !

Scroll naar boven