FC Trias 4 pakt eerste punten van het seizoen

Trias 4 heeft in een enerverende wedstrijd, op een overtuigende wijze de eerste punten van het seizoen weten te behalen. In de onderlinge strijd wist men met ruime cijfers, naaste concurrent Neede 3 aan de kant te zetten.

Vooraf leek er de nodige twijfel bij de technische staf, aangezien een groot aantal basisspelers niet inzetbaar waren in verband met een weekend-weg en door blessures. Door de uiterste inzet en bemiddelingen van TD Kruukke, had men toch de benodigde aanvulling kunnen regelen en kon men met een voltallige selectie richting Neede afreizen.

Aan het begin van de wedstrijd was het nog wat lastig om elkaar te vinden en verliep het samenspel nog onwennig. Maar al snel pakte Trias 4 het heft in handen en zette Neede onder druk.
Met nog geen vijf minuten op het bord, wist Maarten de score te openen. Via een prima combinatie in het Needse strafschopgebied, faalde hij niet en zette zijn ploeg op voorsprong.
Trias 4 probeerde het goede spel gelijk vervolg te geven, echter leek de vroege treffer hen geen goed te doen. Neede werd sterker en kwam steeds meer in balbezit. Met name door veel energie in het spel te leggen, maakte men het Trias 4 zeer lastig. De ruimtes om te kunnen voetballen werden kleiner en Neede ging met name door fysiek harder spel, steeds meer duels winnen. Neede kwam hierdoor een paar keer dicht bij een gelijkmaker, maar echte heel gevaarlijk werd men niet. Als de bal in de buurt van de goal kwam en voor gevaar leek te gaan zorgen, was daar telkens keeper Niels, die adequaat optrad en regeerde over zijn strafschopgebied.
Na ruim een half uur spelen zorgde invaller Niek Kersten uit het niets voor de meer comfortabele 0 – 2 voorsprong. Vanaf een meter of dertig wist hij de bal met een hoge lob, fenomenaal over de keeper in de verre hoek te plaatsen. Hierdoor kreeg Trias 4 weer meer grip op de situatie en met name in het laatste deel van de eerste helft had men nog enkele grote kansen. Echter tot een verdere uitbreiding van de score kwam het niet.

Gelijk na rust probeerde Neede nog weer tot een offensief te komen. Ook nu weer wist men door hard werken en felle persoonlijke duels, Trias onder druk te zetten. De blauwhemden zakten wat in op eigen helft en probeerden nu via de counter voor gevaar te zorgen. Vooral de gebroeders Maarten en Emiel stuurden elkaar meerdere malen diep richting het vijandelijke doel, maar juist bij de afronding leek men geen oog voor elkaar te hebben en ging voor eigen succes. Helaas zonder succes. Toch leek er geen vuiltje aan de lucht en Trias 4 had alle grip op Neede 3.
Na bijna een uur spelen leek dit even anders te worden. Toen Jesse Dijk na het passeren van zijn tegenstander, vol op de knie getrapt werd, was hij de controle over zichzelf heel even kwijt en trapte de Needse verdediger vol na op de scheenbeschermer. De prima leidende scheidsrechter zag hiervoor maar één consequentie en stuurde Jesse terecht richting kleedkamer.
Neede dacht gretig gebruik te gaan maken van de ontstane overtalsituatie, maar hiervoor stak Maarten op fraaie wijze een stokje. Door een domme handsbal van de centrale verdediger van Neede, werden de spelersaantallen voor tien minuten weer gelijk en kreeg Trias een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter. Maarten liet zien, langzamerhand weer uit de vormdip te komen en krulde de bal fantastisch over de muur in de kruising. Door deze 0 – 3 leek er bij de thuisploeg definitief iets te knakken en zelfs nadat men weer voltallig was, wist men niet voor gevaar te zorgen.
Trias 4 daarentegen, voetbalde er lekker op los en in het laatste kwartier bouwden (alweer) Maarten en invaller Rob Pardijs te voorsprong nog uit naar een afgetekende 0 – 5.

Een goede wedstrijd, waarbij werklust en spelvreugde danig werden beloond!
Eindelijk weet men weer wat punten pakken is. Een overtuigende overwinning met ruime cijfers, waarmee volop vertrouwen is getankt voor de rest van de eerste seizoenshelft.
Uiteraard dank aan de heren gelegenheidsinvallers Sander, Rob, Jesse, Niek en Rens!

Komend weekend is men wederom vrij en kan men nog wat langer nagenieten van deze fraaie overwinning. 13 November a.s. zal men er weer moeten staan. Vol vertrouwen zal men afreizen richting Sportpark Den Elshof in Groenlo, waar om 11:30uur aangetreden wordt tegen Grol 3.

Scroll naar boven