FC Trias 4 presteert ondermaats

Trias 4 heeft zijn lastige en matige seizoenstart een passend vervolg gegeven. Onder een stralende najaarszon werd op het eigen Huitinkveld terecht met ruime cijfers verloren van Witkampers 3.
Doordat een scala aan spelers afwezig of geblesseerd was, had TD Kruukke zich genoodzaakt gezien, enkele invallers vast te leggen. Hierdoor was een opstelling ontstaan, welke er op veel posities anders uitzag dan gebruikelijk en mede hierdoor was het gebruikelijke spel ver te zoeken.

Desondanks begon Trias 4 wel redelijk aan de wedstrijd en stond men binnen acht minuten (of volgens de stadionklok al binnen vier minuten) op een 1 – 0 voorsprong door een droge schuiver van Maarten. Hierna ging men echter gelijk over op de lange bal en was er van echt voetbal en gecontroleerd balbezit geen enkele sprake meer. Het anders zo beweeglijke en voetballende middenveld werd overgeslagen en de voorhoede leek hier niet op ingesteld. De verdediging van de gasten werd hierdoor juist sterker en nagenoeg alle diepteballen werden eenvoudig onderschept.

De Larense gasten werden vervolgens steeds sterker en Trias 4 had nauwelijks nog wat in te brengen. Na twintig minuten spelen tekende men voor de gelijkmaker. De behendige, rappe en nauwelijks te verdedigen spits, tikte eerst al de 1 – 1 binnen. In dezelfde minuut bracht hij de linksbuiten in stelling, die de 1 – 2 binnentikte. Niet veel later was het dezelfde midvoor die liet zien waarom hij, wanneer hij zondagsmiddags geen andere verplichtingen heeft, in de hoofdmacht van Witkampers te vinden is. Hij omspeelde meerdere verdedigers en schoot de bal in de verre hoek binnen.
Trias 4 deed kort voor rust nog wat terug in de persoon van Lars en verkleinde de achterstand naar een, naar het scheen, te overbruggen 2 – 3.
Op dat moment was men er bij de thee nog wel over eens, dat er nog mogelijkheden waren. TD Kruukke bracht enkele frisse krachten binnen de lijnen en vol vertrouwen werd het veld weer betreden. Echter het geloof bleek van korte duur. De gasten begonnen gelijk scherp en sterk en Trias 4 kwam er nauwelijks aan te pas. Witkampers had maar een paar kansen nodig om de voorsprong op te schroeven naar een comfortabele 2 – 5.
Trias probeerde nog wel wat te forceren en probeerde nog druk te zetten, maar al snel bleek, dat er vanmorgen niets te halen was en er ook niets lukte. Tien minuten voor tijd mocht Gijs nog wel de 3 – 5 binnenschieten, maar tot een echt slotoffensief kwam het niet meer. Witkampers liet zich niet meer van de wijs brengen en speelde de resterende speeltijd gecontroleerd uit.

Na negentig minuten stond Trias 4 met lege handen en na vier competitiewedstrijden heeft men nog steeds geen punt weten te bemachtigen. Al snel bleek er deze zondagmorgen geen eer te behalen.
Ondanks dat, uiteraard wel de dank aan de heren Lars, Samir, Mike en Lowiek voor de getoonde inzet.

Komende zondag kan men zich in een vrij weekend gaan bezinnen op de teleurstellende seizoenstart, om dit vervolgens definitief achter zich te laten.
Zondag 30 oktober zal men getergd en gemotiveerd tot op het bot aantreden uit op Sportpark ’t Haantje tegen Neede 3.

Scroll naar boven