FC Trias 8 pakt prima punt tegen Vosseveld

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma van dit nieuwe seizoen. In de eindfase van het vorige seizoen was de technische staf van het 8e al druk bezig geweest op de spelersmarkt en werden ex-Trias 4 spelers Joop Masselink en Herman Luiten aangekocht. Jeugdinternational Jesse Dijks werd daarentegen voor een mooie transfersom verkocht aan hetzelfde vierde elftal. Net voor de sluitingsdatum werden er nog twee talenten van het 9e overgenomen. De zeer uitgebreide 20-koppige selectie van het 8e bevat vele half-aanwezige spelers. Maar zoals dan meestal het geval is waren vandaag vrijwel alle “halven” aanwezig en 18 spelers gingen richting de kleedkamer. Een ruime keus dus voor het technisch duo Tjallingii/Damkot van FC Trias 8. Jarige job Ronny Dorsthorst kreeg van TC Tjallingii zelfs een basisplaats; Jeroen Huiskamp en Thomas Meinen konden vandaag nog niet meespelen maar zullen de komende wedstrijden de nodige speelminuten krijgen. Nog enkele spelers van Trias 8 werden teleurgesteld en moesten, naar eigen zeggen, op de sterke reservebank plaatsnemen.

In een nieuwe 4-3-3 opstelling werd vandaag afgetrapt tegen een nieuwkomer in de 7e klasse, vv Vosseveld 2. Een team waar veel spelers vorig jaar nog in de 5e en 6e klasse speelden en dat was goed te zien. Gelegenheidsaanvoerder Bob Rhebergen mocht de tos doen en onder leiding van scheidsrechter Jager kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. In een hoog tempo ging de bal rond aan beide kanten en enkele kansen werden gecreëerd. De eerste kans was voor Vosseveld maar een schot met het linkerbeen van de spits kon door de Trias doelman weggetikt worden. Bij zijn tweede kans draaide de spits echter mooi weg van de verdediger en tegendraads werd de bal prima ingeschoten: 0-1. Het 8e bleef echter verwoed aanvallen en vele kansen werden gecreëerd. Nick Dute kreeg uit een voorzet van rechts een prima kopkans maar het doel werd nog niet gevonden. Een verdekt schot van onze tegenstander kon door keeper Ten Pas met een reflex nog net worden tegengehouden, de terugspringende bal werd echter door de spits niet op waarde ingeschat en over geschoten. Een voorzet van links werd vervolgens door Roel Berenschot bij de tweede paal binnengetikt en het 8e stond weer op gelijke hoogte: 1-1. Links-back Dorsthorst testte nog even zijn eigen doelman maar zijn schot ging gelukkig via de keeper naast het doel. Na 40 minuten was de pijp leeg bij Roel en Bjorn Boers was zijn vervanger. In de tussentijd kreeg Joop Masselink nog een prima kans op de 2-1 maar in een 1 tegen 1 situatie was de Vosseveld doelman de winnaar en verdween de bal naast het doel.

In de rust werd het tactische plan besproken. We zouden nog even wachten met wisselen, om niet direct met te veel nieuwe wisselspelers te beginnen, maar even te wachten hoe Vosseveld de tweede helft zou beginnen aangezien ook zij een ruim gevulde reserve bank hadden. Ronald ten Hagen kwam alvast op de links-back positie te staan en Ronny kon aan de voorbereiding van de derde helft beginnen. Vosseveld wisselde ook en na 3 minuten mocht de nieuwe rechtsbuiten ongehinderd doorlopen en schoot beheerst de 1-2 binnen. Twee minuten later werd een sliding in de zestien het 8e fataal en de middenvelder van Vosseveld werd onderuit geschoffeld: penalty! De net ingevallen rechtsbuiten wist ook dit buitenkansje wel te waarderen en zo stond het na 50 minuten 1-3. TC Tjallingii begon toch maar met wisselen zodat Eric Scholtz het veld mocht verlaten en Niek Rademaker werd in de spits geposteerd. Herman Luiten ging een linie terug en het 8e begon weer verwoed met aanvallen. Teun van Amersfoort was ondertussen vervangen door Melvin Mengers. Na een minuut of 60 werd Niek Schreurs de diepte ingestuurd en vrij voor de keeper wist Niek de 2-3 te scoren. Marco Krozenbrink kwam daarop de aanvalslinie versterken voor Niek Schreurs. Het 8e bleef er in geloven en aanval na aanval werd op het Vosseveld doel afgevuurd. Met enkele prima reddingen wist de keeper echter de gelijkmaker te voorkomen. In de 88e minuut kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Niek Rademaker kreeg wat ruimte aan de linkerkant en liet met een al dan niet aangeraakt schot de bal in het rechter zijnet belanden; 3-3. Na een kleine blessuretijd floot de scheidsrechter af en konden beide teams beginnen aan de derde helft.

Volgende week de eerste uitwedstrijd tegen Varsseveld 8.

Scroll naar boven