Veldvoetbal meets zaalvoetbal

FC Gonemo organiseert dit jaar voor het eerst samen met FC Trias een familietoernooi. Op zaterdag 8 juli wordt er op ‘t Huitinkveld aan de Bataafseweg op een half veld 7 x 7 gespeeld waarbij plezier en gezelligheid de boventoon gaan voeren.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?
“Ik stond een keer samen met Melvin Pietersz (die ook nauwe banden heeft met FC Gonemo en ook zelf bij de recreanten van FC Trias speelt) naar een wedstrijd van onze zoons in de O19 te kijken en al snel ging het over onze beide verenigingen”, zo weet Bart Berenschot nog precies. Of het nu zaal- of veldvoetbal is, beide verenigingen hebben heel veel overeenkomsten en uiteindelijk zijn we allemaal gek van het voetbalspelletje. Tijdens het gesprek hield Bart het idee van een familietoernooi tegen Melvin aan en zoals zo vaak: van het één kwam het ander….. Een afspraak tussen Chesron Tetelepta (voorzitter van FC Gonemo), Raymond Nienhuis (bestuurslid wedstrijdzaken FC Trias) en Bart was snel gemaakt. 

FC Gonemo en FC Trias hebben een vergelijkbaar DNA
Tijdens het eerste gesprek bleek al snel dat er veel meer raakvlakken waren tussen de zaal- en veldvoetbalvereniging. “Er bleken heel veel overeenkomsten te zijn, zo hebben beide een echte sociale functie binnen de gemeenschap met een hechte clubcultuur”, noemt Bart. “Het gaat ons, net als bij FC Trias, om het verenigen, het verbinden van de mensen”, zo onderstreept Chesron de woorden van Bart.

Een familie-toernooi is niet nieuw voor Gonemo
Sinds 1981 is het familietoernooi in de zaal het jaarlijkse hoogtepunt binnen Gonemo. “Een gemoedelijk toernooi waar de bekende families als Johannis, Pattiruhu,Tetelepta en Dekker strijden om de hoogste eer”, legt Chesron enthousiast uit. “Bij ons zouden families als Kruisselbrink, te Selle, ten Hagen en Oonk (samen goed voor 77 leden van FC Trias) met gemak een onderling toernooi kunnen spelen, vult Bart lachend aan. Het is dan toch fantastisch dat we op deze manier elkaar hebben gevonden”.

Goede organisatie is belangrijk
“Natuurlijk willen we een goede gastheer zijn voor onze voetballende vrienden van FC Gonemo. Daarom willen we vroegtijdig weten hoeveel animo er is. Daarom het verzoek om nu al aan te geven met welke familie je denkt deel te willen nemen aan het toernooi”, aldus Raymond die namens FC Trias de wedstrijdorganisatie (schema, scheidsrechters, veld- en kleedkamer indeling) verzorgt. Raymond legt verder uit: “Natuurlijk zijn er randvoorwaarden (klik hier voor de details), maar daar gaan we zeker het eerste jaar flexibel mee om. Belangrijkste is dat we een mooi en gezellig deelnemersveld krijgen. Het plezier staat 8 juli voorop, niet alleen op het veld, maar ook na afloop met muzikale ondersteuning van een DJ”. 

(Voor-)aanmelden kan door te mailen ( o.v.v. “aanmelding familietoernooi” ) naar secretariaat@fctrias.nl of secretaris@fcgonemo.nl waar je ook terecht kunt voor verdere vragen.

Delen:

Scroll naar boven