FC Trias kan geen potten breken tegen VIOD

In het verleden was er met de pasen regelmatig een zogenaamd dubbel programma: Op paaszaterdag inhalen en dan op tweede paasdag een reguliere speelronde. Dit jaar was het anders want er moest alleen op eerste paasdag worden aangetreden. In Doetinchem was VIOD de tegenstander en zij lieten zien waarom ze meedoen om de prijzen want ze wonnen met 3-0.

Met Nick Houwers (Bram te Bogt nog niet volledig hersteld) en Melvin Schonewille (Joost Piek was te laat) in basis had FC Trias in het begin niet makkelijk. Daarom duurde het tot een minuut of tien voordat we de eerste echte kansen kregen. De eerste twee waren beide voor Nick Houwers waarvan één na een mooie voorzet van Danieck Nijland. En daar bleef het niet bij want Richard Kok wist koppend niet te scoren en bovendien een voorzet van (wederom) de mee opgekomen Danieck Nijland niet af te maken. Er waren dus al volop mogelijkheden geweest om op voorsprong te komen maar het was de thuisploeg die de ban brak: Een hoekschop werd niet goed verwerkt en het was Julian Bril die in de rebound voor de 1-0 zorgde. Daarmee kwam het, op dat moment, wat gelukkig aan de leiding.

Na de rust kregen we direct de deksel op de neus en was het, Huub Oosterink die met een intikker bij de eerste paal voor de 2-0 zorgde, feitelijk al over en uit. We probeerden nog wel het beste er van te maken maar bleef het bij schaarse kansjes. VIOD bleef scherp en na een uur spelen scoorde Mike Severs van uit een scrimmage de 3-0. Het laatste kwartier gingen we nog een voor een eretreffer maar, net als in de eerste helft, lag de VIOD goalie Willem Thijssen in de weg. Deze moest o.a. bij twee kansen van Tom Berendsen handelend optreden: eerst bij een kopbal en later wist hij een afstandschot goed te pareren. Uiteindelijk bleef het bij een 3-0 nederlaag en moesten we, terecht, de punten achter later in Dichteren.

Volgend week gaan we in de herkansing en spelen we de belangrijke thuiswedstrijd tegen Keijenburgse Boys. Dit wordt een echt zespunten duel tussen de nummer 11 en 13 uit de 3e Klasse C en zal er om 14:00 op ‘t Huitinkveld worden afgetrapt.

Scroll naar boven