Prima revanche voor FC Trias 3/4

Vanmorgen stond er voor FC Trias 3/4 wederom een naaste concurrent in de subtop op het programma. Op ’t Huitinkveld kwam KSV uit Vragender op bezoek. Eind november van het vorige jaar werden op De Bult de punten nog onnodig verspeeld. Hedenmorgen was het dan ook de uitgelezen kans om dat rechts te zetten. De omstandigheden waren hiervoor fantastisch, onpartijdige Geerdink was goedgemutst en de nagenoeg voltallige VTC (lees: Voetbaltechnische Commissie) was voor de gelegenheid op komen draven. Kortom: niets stond een goede pot voetbal nog in de weg!

In de eerste vijfenveertig minuten ontstond er een gelijkgaande strijd, waarbij Trias wat meer balbezit had. De thuisploeg kon hierdoor redelijk vrijuit voetballen en creëerde enkele goede kansen. De gasten uit Vragender probeerden dit positiespel met name te ontregelen en bezetten hierbij voornamelijk de verdedigende linies. Af en toe wist men de bal slim te onderscheppen en kwam men er via een snelle counter uit. Maar aan beide zijden was het tempo te laag en zo bleef het bij enkele kleine kansen. Tot een score kwam het echter niet.

Maar zo gezapig en traag als zich de eerste helft voltrok, zo spectaculair zou het tweede bedrijf verlopen. Trias kwam goed uit de startblokken en speelde van begin af aan opportunistisch. Dat leidde al na vijf minuten tot een opening van de score. Een prima steekbal vanaf randje zestienmeter van invaller Frank ten H. bereikte Gijs L. Deze omspeelde eenvoudig de Vragenderse keeper en tikte de 1 – 0 binnen.
Trias zette gelijk weer aan en ging nog meer op de aanval spelen. Zo kwam er achterin wat meer ruimte en daar wist KSV tien minuten later gretig gebruik van te maken. Op ‘abseitsverdächtige’ positie werd de midvoor via een steekpass dwars door de verdediging, de diepte in gestuurd. Deze faalde niet vrij voor keeper Jimmy O. en bracht de gasten langszij.

Beide scores braken de strijd open en nu ontstond er voor het eerst een echte wedstrijd. Beide
ploegen geloofden in een overwinning en aan beide zeiden waren er goede kansen. Thuisploeg Trias was hierbij enkele malen dicht bij een score, echter was het KSV dat tien minuten voor tijd op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts bereikte net buiten het strafschopgebied een Vragenderse middenvelder. Volledig vrijgelaten mocht hij de bal controleren en vervolgens geplaatst in verre hoek binnenschieten.
Maar Trias 3/4 toonde zich, zoals al vaker, mentaal weerbaar en zette zijn goede spel ondanks de achterstand goed voort. Slechts enkele minuten later lag de gelijkmaker in het net. Wederom was het Frank ten H. die aantekende voor een assist. Vanaf rechts bereikte hij de geheel vrijstaande Maarten, die de bal vanaf tien meter behendig binnen tikte.

De wedstrijd leek op een remise uit te lopen, want inmiddels was de reguliere speeltijd voorbij. Maar alles en iedereen bij Trias voelde dat er nog ‘höning in de bloome’ zat en zo ontstond er nog een spectaculair slotoffensief. Alle ballen werden nu het Vragenderse zestienmetergebied ingepompt met de hoop, dat er iemand zijn hoofd of voet tegenaan zou zetten.
Ruimschoots in blessuretijd belandde de bal zo in het strafschopgebied. Via een scrimmage kwam de bal in de voeten van invaller Rick W. die de bal breed legde. De vrijstaande Maarten kon de bal vanaf vijf meter bevrijdend binnenschieten en bracht daarmee sportcomplex ’t Huitinkveld in extase.
Niet veel later klonk het eindsignaal.
Na ruim tweeënnegentig minuten spelen stond er een zwaarbevochten, maar verdiende 3 – 2 eindstand op het bord en zo mocht Trias 3/4 weer 3 punten bijschrijven en houdt het KSV achter zich.

Komende weekend is het Pasen en wordt er door Trias 3/4 niet gespeeld. Een week later, op 8 april, gaat men op bezoek in Harreveld bij KSH 2. FC Trias 3/4 wenst u uiteraard prettige paasdagen!

Scroll naar boven