Heel veel gemiste kansen tegen Keijenburgse Boys

Onder werkelijk zomerse omstandigheden deelden op zondag 8 april FC Trias en Keijenburgse Boys uiteindelijk de punten:1-1. Hiermee kregen de gasten feitelijk nog te veel maar dat lag niet aan hun zelf maar aan FC Trias wat legio kansen kreeg om te winnen maar het net niet vaak genoeg wist te vinden.

De eerst kans was weliswaar voor Richard Kok die één op één met de doelman in het zijnet schoot maar het waren de Keijburgse Boys die al na 3 minuten op voorsprong kwamen. Een hoekschop belandde bij de tweede paal, werd daar koppend teruggelegd waarna Tom Goosssens voor de 0-1 zorgde. Dit was koren op de molen van de Boys: snelle voorsprong, ver teruggezakt parkeerde men de zogenaamde bus voor de goal en liet men FC Trias het spel maken. Dit resulteerde in veel kansen: Zo legde Nick Houwers netjes een bal terug op Rolf Honderslo maar die schoot over. Een mooie lob van Tom Berendsen van circa 35 meter kwam via de lat weer terug in het spel maar ook in de rebound wist Richard Kok niet te scoren. Zelfs de mooiste combinatie, lange bal van Tom Berendsen op Joost Piek die knap voorzette op Richard Kok werd niet beloond. Ook kansen van Bram te Bogt en een kopbal van Jorrit Bemers vonden niet het doel en keek FC Trias met de rust tegen een magere achterstand aan.

In de tweede helft een zelfde laken een pak: FC Trias maakte het spel en kreeg heel veel mogelijkheden: Paal, lat, doelman Bjorn Grotenhuys en assistent-scheidsrechter Besselink stonden regelmatig in de weg en voorkwamen daarmee een terechte gelijkmaker en later zelfs de winst. Eerst was er een afgekeurde goal (was de bal echt over de lijn?) maar uiteindelijk kwam de bevrijdende gelijkmaker van de elfmeterstip: Tom Berendsen werd neergehaald en Rolf Honderslo schoot de gegeven strafschop resoluut in:1-1. Het wachten was op de terechte voorsprong maar die bleef uit, ondanks de vele doelpogingen van o.a. Richard Kok (in zijnet op een voorzet van Jorrit Bemers) en kopballen van Tom Berendsen en Jorrit Bemers. Een punt in een degradatieduel is weliswaar niet slecht maar eigenlijk verloren we er twee en dat maakt het wel zuur.

Grote dank gaat uit naar onze supporters die zagen dat er gespeeld werd met ballen die beschikbaar waren gesteld door montagebedrijf Sloetjes, loonbedrijf Meerdink en tuinaanleg/onderhoud Peter Dorsthorst. Volgende week zondag, 15 april, spelen we in Ulft (Industrieweg 4) tegen Gendringen waar om 14:00 uur wordt afgetrapt.

Ook bij deze thuiswedstrijd was RTV Slingeland aanwezig en maakten de volgende reportage:

Scroll naar boven