Verslag najaarscompetitie 2017 FC Trias Meidenselectie O11

Dat FC Trias een vooruitstrevende club is op het gebied van dames en meidenvoetbal, bewijst de leeftijdsgroep O11 (voorheen E-jeugd). In deze leeftijdscategorie heeft Trias al drie volledige meidenteams, waarvan één selectieteam. Dit team FC Trias JO11-7M speelt in de jongenscompetitie en kwam de afgelopen najaarscompetitie uit in de 5e klasse. Na een zeer goed seizoen promoveert dit team nu naar de 4e klasse. Hieronder een verslag.

De voorbereiding op de najaarscompetitie verliep uitstekend. We bleven ongeslagen in de drie bekerwedstrijden en plaatsen ons daarmee voor de volgende ronde. Op 2 september 2017 speelde we de eerste bekerwedstrijd tegen Avanti uit Weerselo. We speelden geweldig goed (hele team) en wonnen dik verdiend, mede dankzij doelpunten van Emma, Benthe en Ella. Een week later, tegen Meddo 3G, kregen we veel kansen, maar wilde de bal er niet in. Het bleef 0-0. In de 3e bekerwedstrijd werd FC Winterswijk 6 helemaal van de mat gespeeld: 7-1. Doelpunten: Benthe (2), Emma (2), Ella (2) en Dide.

De competitiestart verliep minder positief. In de 1e wedstrijd tegen Longa 8 hadden we moeite met het natte natuurgras en kwamen we 1-0 achter. Daarna ging het beter en werd het voor rust nog 1-1. Na de rust ging het zeer goed en liepen we uit naar 1-3 en even later 2-4. Toch gaven we het in de slotfase nog weg: 5-4. Het bleek later onze enige nederlaag te zijn in deze competitie. Doelpunten: Ella (2), Benthe en Emma. Een week later werd het thuis tegen FC Winterswijk 8 in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd 0-0.

Op 7 oktober wonnen we mede dankzij een uitblinkende Benthe in Gendringen met 2-3 van de jongens die vooraf dachten ‘wel even van de meisjes te gaan winnen’. Doelpunten: Benthe (2) en Dide. Dit bleek de laatste wedstrijd van Emma te zijn in deze competitie. Een week later liep ook Evi een blessure op, die haar eveneens de rest van het seizoen aan de kant zou houden. Die wedstrijd, tegen Varsseveld, werd al in de eerste helft beslist: 4-0, door 3x Benthe en 1x Dide. Na een rommelige 2e helft bracht Manouk vlak voor tijd de 5-0 op het scorebord.

Tegen Longa 10 werd het – ondanks een heel matige eerste helft – een heel eenvoudige 0-5 overwinning. Doelpunten: Benthe (3), Melissa en Dide. Ook de week daarna scoorden we weer vijf keer. Ditmaal was Meddo 2G het slachtoffer. In de eerste helft liep het totaal niet en bij rust keken we tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft liep het uitstekend en binnen zeven minuten was het 3-1. Benthe (2), Dide (2) en Melissa maakten de treffers.

De topper tegen FC Trias JO11-5 werd een dik verdiende overwinning voor ons. Vanaf het begin waren we heel scherp en de jongens werden helemaal weggespeeld. En opnieuw scoorden we vijf keer: Dide (3), Benthe en Ella.

Op 18 november stond de absolute topper op het programma: de nummer 2 tegen de nummer 1, oftewel Trias 7M tegen DZSV 3. De ploeg uit Dinxperlo was fysiek sterk en kwam net na rust op 0-1. Met veel inzet bleven we goed overeind en dat werd beloond met een eigen doelpunt van de bezoekers: 1-1. Dit was het enige puntverlies deze competitie van DZSV.

In de uitwedstrijd tegen AZSV speelden we onder ons niveau. We kwamen verdiend op 0-1 door Dide, maar in de tweede helft werden we steeds verder achteruit gedwongen. Dankzij uitblinkster Karlijn bleven we overeind, maar vijf minuten voor het einde viel toch de verdiende gelijkmaker: 1-1. Een week later opnieuw naar Aalten, nu naar hekkensluiter AD ’69. Al in de eerste minuut kwamen we op 0-1 en vervolgens hadden we weinig tegenstand meer. Het werd uiteindelijk 0-8 door doelpunten van Melissa (3), Ella (2), Benthe (2) en een eigen doelpunt van AD.

De laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Winterswijk 6 (waar we in beker al van hadden gewonnen) werd door de sneeuw afgelast en ook niet meer ingehaald. Voor de eindstand maakte dit niets uit. Een prachtige gedeelde tweede plaats en promotie naar de vierde klasse. Opvallende daarbij was het lage aantal tegendoelpunten: 10. Alleen kampioen DZSV (8) had er minder tegen. Dit is een groot compliment aan de verdediging en de keepster. De leiders zijn over de vooruitgang van het hele team super tevreden 😊.

Voor meer informatie over het selectieteam MO11: https://www.fctrias.nl/clubteams/fc-trias-jo11-7-2/