FC Trias JO11-3 “Een 3.3….. op de schaal van Richter!”

Meddo JO11-1 vs FC Trias JO11-3
8 april 2017, eindstand: 3-3

FC Trias JO11-3 “Een 3.3….. op de schaal van Richter!”

Waar gaat dit seizoen eindigen voor onze jongens? De geruchtenmachine draait volop! Er wordt gegist, enorm gespeculeerd en -naar het schijnt- ook gewed. Dit laatste uiteraard met de hoogste inzet en prijs die er maar te winnen/verliezen is: de eer van “de meeste kennis en voetbalvoorspellende kwaliteiten!”
Jawel: de aandacht en interesse in de 2e klasse 15 reikt inmiddels verder dan alleen het spel bínnen de lijnen. Sterker: binnen de lijnen ligt weliswaar het epicentrum, maar de schokgolven worden ver daarbuiten waargenomen.
De aanleiding van dit fenomeen? De opmars van FC Trias JO11-3. Een voetbaltechnische zegetocht die zich stilaan ook in punten laat uitdrukken. Ditmaal: een verdiende 3-3 naschok op de schaal van Richter in en tegen Meddo!

Grapje natuurlijk, die naschok. De gehele wedstrijd was natuurlijk al een aankondiging van minimaal een gelijkspel, ondanks een achterstand van 2-0. De wedstrijd schudde, kantelde en beleefde een gigantische climax alsof het een eigen leven leidde met een levenslust die zijn weerga niet kende!

Ga er maar aan staan: 2-0 achter tegen een sterk Meddo en dan daarvan terugkomen. Dan deel je een gevoelige tik uit!
Iets meer dan gevoelig kunnen we wel stellen. Het spel was wederom -als bijna vanzelfsprekend- erg goed (eerlijk is eerlijk: van beide kanten welteverstaan), maar het verschil werd ditmaal gemaakt in de schoonheid van de scores in de goal van Meddo en de reddingen in de goal van Trias. Kijk: en daar worden wedstrijden uiteindelijk op beslist!

De genadeklap richting winst bleef echter uit. Daarvoor was Meddo te gehaaid. Een welgemeend compliment aan het adres van onze sympathieke gastheren! Onze snelle spelhervattingen werden met immense druk gepareerd waardoor de laatste fase van de tweede helft zelfs werd ingeluid met een 3-2 voorsprong voor Meddo.
Een gelijkspel kon echter niet uitblijven. Iedereen vóélde dat ie er aan zat te komen én…. Jawel!
Met een welgemikt schot van -pak-‘m-beet- de middellijn verdween het zwart-witte leer over de goalie in het net aan Meddo-zijde.
Was dit bewust? Was het een mislukte voorzet? Was het geluk?

Laten we over één ding helder zijn: wanneer er gesproken wordt over een welgemikt schot, dan kán er geen sprake zijn van geluk! Zeker niet gelet op het verloop van de wedstrijd waarin niets, maar dan ook niets op toeval berustte!

Andermaal: iedereen vóélde het al aankomen! Of het nu werd ervaren als dreun of vreugde-rilling. In beide gevallen: een welkome tinteling in ons aller voetbal hart!
Prachtige en sportieve wedstrijd: Meddo bedankt!

Zaterdag 15 april a.s. 10.00 uur: de inhaalwedstrijd uit tegen de koploper FC Eibergen JO11-3!

Scroll naar boven