FC Trias JO17-4 laten 2 punten liggen bij Erix Jo17-1

Wederom een druilige dag om te voetballen, dit keer was het strijdtoneel in Lievelde.

De tegenstander staat op dit moment derde met 12 punten uit 7 wedstrijden. Vooraf is de tactiek met de jongens doorgenomen. Net als vorige week zal Trias vroeg moeten storen en de bal te proberen ontfutselen. Na het fluitsignaal werd duidelijk dat Trias zeker niet de mindere ploeg was, er werd goed samen gespeeld. Ryan Miakheel wist een goede assist te geven richting Marcel Marki, deze schoot de bal voorlangs het doel. Ryan Miakheel was goed op dreef met de voorzetten, Olivier Beemers werd in stelling gebracht maar miste ook het doel. De gasten uit Lievelde hadden in het begin van de wedstrijd geen antwoord op het goede spel van Trias. De trainer van Lievelde probeerde de jongens zo goed mogelijk te coachen, het eerste jongensteam van Lievelde bleef achter de feiten aanlopen. Helaas door de vele kansen wist Trias niet te scoren, de afwezigheid van Veron Slotboom en Jesper Leemkuil (geblesseerd) was duidelijk te zien.

Tot aan de rust bleef het de “brilstand”, de leiding was op zich niet ontevreden over het spel van Trias. Tot aan de 16 meter is het spel goed en verzorgd, zodra de 16 meter wordt gepasseerd worden de kansen niet afgemaakt.

In de 2e helft werd de draad weer opgepakt, door een positiewisseling van Lievelde speelde de thuisploeg verrassend aanvallend. Vooral op de rechter flank kwamen de gasten goed in hun spel. Door de bewegelijke en snelle rechtsvoor kwam er meer dreiging. Wesley van Waardenburg wist telkens weer de aanval de kop in te drukken, tevens wist Wesley een paar keer dreigend naar voren te komen. In de 15e minuut van de 2e helft wist Lievelde tegen de verhouding in te scoren door onoplettendheid van Trias, 1-0. Ondanks de achterstand wist Trias haar eigen spel te spelen. Lars Roerdink wist met zijn snelheid de achterlijn te halen en een voorzet te geven richting het doel, helaas kwamen onze aanvallers niet tot scoren. Niels Boterman keepte goed, een aantallen ballen werden door hem professioneel gestopt. Robin Maas wist een goede voorzet te geven voor het doel van Lievelde, in de kluts werd de bal met uiterste inspanning van Marcel Marki in het doel geprikt, 1-1. Door deze stand geloofde Trias in de overwinning en probeerde de 2e treffer te scoren. Rafael Pareja en Job Hesslink probeerde met een afstandsschot de keeper te verassen. De verdediging met Jim van Ditshuysen, Mart Duistermaat en Wesley van Waardenburg hadden de tegenstander duidelijk onder controle. Vanuit een hoekschop had Robin Maas een grote kans om de 1-2 te scoren, helaas lag de keeper in de weg. Na 80 minuten werd het eindsignaal gegeven door de scheidsrechter waardoor het eindigde in een gelijkspel.

Ondanks het goede spel kon je de ontevredenheid aflezen van de gezichten. Helaas volgende keer beter, met dit goede spel kun je in principe van elke tegenstander winnen. Volgende week staat op het programma de koploper HMC Harreveld.

Erik Maas

 

 

Scroll naar boven