FC Trias meiden gaan Europa in!

Door goede prestaties in de competitie en de beker, is het de rest van Nederland ook opgevallen, dat er door de meiden van FC Trias heel goed gevoetbald wordt. Daarom zijn er twee meidenteams door Girls Soccer Nederland (GSN) uitgenodigd om mee te doen in een nieuw op te zetten internationale competitie met ploegen uit België, Nederland en Duitsland. Girls Soccer Nederland is een stichting die in het teken staat van de ontwikkeling van het meisjesvoetbal in Nederland.

De twee teams, de meiden onder 17 (MO17-1) en de meiden onder 15 (JO15-4G), spelen op een hoog niveau. De meiden onder 17 spelen in de Hoofdklasse en meiden onder 15 spelen in de jongenscompetitie tegen onder andere Varsseveld, Longa en AZSV.

Technisch coördinator Jos Porskamp toont zich enthousiast. “Door de verschillende spelsystemen en de hogere weerstand kunnen onze meiden zich nog beter ontwikkelen in hun spel. Het zal ook een unieke ervaring zijn om bij het begin van een internationale competitie betrokken te zijn geweest en te kunnen zeggen dat ze hieraan hebben meegedaan.”

Er zal door elke ploeg 8 wedstrijden worden gespeeld in de periode van oktober 2016 tot en met mei 2017. De MO17-1 zal later in dit seizoen starten in deze competitie. Voor de JO15-4G was de eerste tegenstander Sportclub ’t Gooi. Daarna volgen onder meer wedstrijden tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach.

Aanstaande zondag 6 november spelen ze een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijck, aanvang 13.00 uur. Kom allemaal kijken om deze stoere meiden aan te moedigen!

 

 

Scroll naar boven