FC Trias Vr 1 wint van hekkensluiter VIOS

Afgelopen zondag ging FC Trias VR1 op pad naar Beltrum voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen VIOS (Victorie Is Ons Streven). Een duel tussen middenmoter FC Trias, 6e met 9 punten, tegen de hekkensluiter VIOS B. met nog 0 punten. Op papier dus een wedstrijd die gewonnen moest worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde FC Trias haar eigen spel te spelen: druk zetten op de tegenstander, daardoor de bal veroveren en kansen creëren. Vanaf het begin verliep dit echter moeizaam, omdat FC Trias meeging in het kick en rush-spel van VIOS. Er werden over en weer veel lange ballen gespeeld en hierdoor bleef het veldspel ondermaats. Toch werd het eerste doelpunt door FC Trias gescoord uit een mooie corner van Eefke Oonk. Bente Antonisse schoot de bal vanuit de kluts binnen (0-1). Na dit doelpunt ging FC Trias beter voetballen en werd een aantal kansen gecreëerd. Er werd zelfs gescoord door Eefke Oonk. Het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter vanwege vermeend buitenspel. Onterecht omdat de bal van de tegenstander kwam.

Na de pauze begon FC Trias weer onrustig. VIOS B. ging feller de duels aan en kon hierdoor ballen op het middenveld veroveren. Het tweede doelpunt van de wedstrijd werd dan ook gescoord door VIOS B., 1-1 met nog dik een half uur te spelen. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen hadden het gevoel dat er iets te halen viel. FC Trias ging steeds beter voetballen en er werden kansen gecreëerd. De verdediging van VIOS B. kwam meer en meer onder druk te staan. In de 83e minuut veroverde Loes Oonk de bal op het middenveld. De captain bediende Marina Dielen op maat, die op haar beurt in het strafschopgebied de doorgelopen Loes zo goed aanspeelde dat zij de bal alleen nog binnen hoefde te schieten. De ontlading bij FC Trias was enorm. Ook de supporters aan de kant konden hun geluk niet op. Stand: 1-2 met nog zo’n 5 minuten te spelen. Na dit doelpunt was er een mooi moment voor Romee Freriks, die haar debuut mocht maken in FC Trias Vr 1. Beide ploegen bleven knokken, maar uiteindelijk ging de winst naar FC Trias.

De vreugde was groot want dit betekende de derde overwinning van het seizoen. FC Trias staat na 8 wedstrijden met 12 punten op de 6e plek. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop een mooie positie. Aankomende zondag speelt FC Trias Vr 1 om 13.00 tegen de nummer 8 van de competitie, VDZ Vr2 uit Arnhem.

Scroll naar boven