Wisselende resultaten FC Trias JO15-1

Het is wat stil geweest rond FC Trias JO15-1 de afgelopen weken, maar stil gezeten hebben ze allerminst sinds de gewonnen thuiswedstrijd tegen V.V. Twenthe.

Op 3 november mocht het team op bezoek bij HHC in Hardenberg, altijd een lastige tegenstander. Vroeg uit de veren deze zaterdag, want de wedstrijd begon al om 10.30 uur. Trainer Bob had twee busjes en samen met Esther en Janet een ontbijt voor onderweg geregeld. Tot dusver alles in orde, maar toen moest er nog wel gevoetbald worden en dat verliep helaas niet naar tevredenheid.  De wedstrijd werd met 3-2 verloren.  Een beetje ontgoocheld ging het team weer terug naar Winterswijk, waar men er achter kwam dat de kledingtas nog in Hardenberg was blijven staan. Bob heeft zijn baas maar even lief aangekeken en op maandagmorgen een paar snipperuren opgenomen om de tas op te halen. Lichtpuntje: de gehaktbal kwam volgens leider Jarno wel goed uit de test. Door dit verlies kwam Sparta 3 punten los te staan van onze Boys in Blue.

Het weekend van 10 november waren de jongens vrij. Op woensdag 14 november kwam OBW uit Zevenaar naar ‘t Huitinkveld voor de laatste poulewedstrijd van de Achterhoek Cup. Brian had van zijn arts weer groen licht om te voetballen en was dus weer van de partij. Al na 5 minuten scoorde FC Trias de 1-0. Daarna nog steeds een sterker FC Trias, maar het duurde nog zo’n 25 minuten voordat de 2-0 op het scorebord kwam, wat tevens de ruststand was. Na rust volgde al snel de 3-0, maar kwam ook OBW tot scoren.  Vervolgens opnieuw een doelpunt van FC Trias, twee minuten later weer gevolgd door een doelpunt van OBW. Eindstand 4-2. Hiermee is FC Trias eerste geworden in de poule.

Op 17 november opnieuw een wedstrijd op ’t Huitinkveld, ditmaal tegen Lochem. FC Trias was over het geheel genomen wel sterker, maar het geduld werd enigszins op de proef gesteld. Een doelpuntloze eerste helft en dus een 0-0 ruststand.  Na de ranja duurde het nog ruim een kwartier, maar toen viel dan eindelijk de 1-0. Zes minuten later werd de wedstrijd beslist met een schitterende goal. Eindstand 2-0. Opnieuw winst voor FC Trias en ditmaal verlies voor Sparta, dat van SDC ’12 verloor. Weer gelijk in punten dus met Sparta, bij wie de jongens op 24 november op bezoek mochten.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had de leiding een teambuilding avond georganiseerd, bestaande uit een lichte training, diner bij een fastfoodketen nabij Station West en een FIFA 19 toernooi bij de familie Wassink, waarvoor dank! De avond werd op tijd afgesloten, zodat de boys zaterdagmorgen goed wakker zouden zijn. Het lijkt er echter op dat een vroege aanvangstijd onze jongens niet zo ligt. Uiteraard waren de jongens er op voorbereid dat Sparta sterk zou spelen, maar FC Trias speelde niet goed genoeg om te kunnen overtuigen. Een aanval van Sparta over rechts werd wel succesvol afgerond, waardoor de jongens met een 1-0 stand de rust in gingen. Ondanks verwoede pogingen om de gelijkmaker te scoren werd dit ook de eindstand.

Nog 2 wedstrijden te gaan voor de winterstop: 8 december uit naar Avanti Wilskracht en 15 december thuis tegen PH.

Scroll naar boven