FC Triassers proosten op een sportief en gezond 2020 !

Op zondag 5 januari 2020 was het weer “een volle bak” in onze kantine op ‘t Huitinkveld tijdens onze traditionele nieuwjaarsreceptie. De receptie werd dit jaar, voor het eerst en zeker voor herhaling vatbaar, voorafgegaan door een onderling voetbaltoernooi. Na deze sportieve activiteit opende voorzitter Bart Berenschot het voetbaljaar 2020 en werd er een 12-tal jubilarissen in het zonnetje gezet.

Na zijn openingswoord stond Bart stil bij het overlijden van Harm Smit die ons net voor de kerst is ontvallen. Daarna keek Bart terug maar vooral vooruit op dat wat voor ons ligt: Zo gaat de groei van de jeugd en de interne opleiding van jeugdtrainers gestaag door. Vermeldingswaardig is de vorming van een vrouwelijk Jong Wenters team (samenwerking van diverse Winterswijkse clubs) dat deelneemt aan de Achterhoek Cup. Maar ook de start met zaterdagvoetbal voor heren recreatief vanaf het seizoen 2020/2021 kon niet ongemoeid blijven. Dat alles kan niet zonder de hulp van meer dan 250 vrijwilligers waarbij Leon Ten Elshof het bestuur organisatorisch gaat ondersteunen zodat het draagvlak en de continuïteit van het vele vrijwilligerswerk goed wordt geborgd. Ook de velden op ‘t Huitinkveld verdienen het juiste onderhoud: het vervangen van de toplaag van de kunstgrasvelden en de aanleg van een sproei-installatie voor de grasvelden zijn de aandachtspunten voor SSB voor het komende jaar. Kortom allemaal mooie initiatieven en Bart sloot zijn speech af door gezamenlijk met de aanwezigen het glas te heffen en te proosten op 2020! Klik hier om de volledige toespraak terug te lezen.

Daarna kreeg Francisca Klanderman het woord om de winnaars van het succesvolle huistoernooi bekend te maken. Er werd gevoetbald in twee verschillen leeftijdscategorieën jeugd en senioren. Bij de jeugd won Spanje in de finale van Oostenrijk terwijl bij de ouderen er een verrassende finale was: India – Paraguay waarbij er uiteindelijk strafschoppen aan de pas moesten komen om de winnaar te bepalen waarbij India aan het kortste eind trok.

Het formele gedeelte van de receptie werd afgesloten door het huldigen van 12 jubilarissen: Als eerste werd Anjo Meekes die al 12,5 lid is van FC Trias in het zonnetje gezet. Met Hans Oostendorp, Klaas Sellies, Ronald Jansen en Joop Masselink werd er teruggekeken op 25 jaar FC Trias terwijl penningmeester Raymond Nienhuis werd gehuldigd voor zijn 40-jarige jubileum. Herman Wullink, Ronald Meeusen, Hans Nijenhuis, Willy Kruisselbrink en Jan de Roos behaalden het gouden (50 jaar) lidmaatschap. Voor iedereen had Bart een passend woord waarbij natuurlijk een anekdote uit het verleden niet ontbrak. Helaas konden de andere jubilarissen, te weten, Merle te Focht (12,5), Tim Mennink en Sven Konings (beide 25) en Jos Konings (40 jaar) niet aanwezig zijn.

Daarna bleef het nog (erg) lang gezellig in de kantine waarbij Bertil Nijmeijer (de entertainment koning) zorgde voor de muziek. Grote dank gaat uit naar de organisatie van het huistoernooi maar in het bijzonder de vrijwilligers van de kantine die zorgden voor de geweldige bediening.

Klik op onderstaande foto/link om nog meer foto’s te bekijken:

Scroll naar boven