FC Triassers trappen massaal het nieuwe (voetbal)jaar af

Op zondag 6 januari 2019 trokken veel FC Triassers weer massaal naar hun ’t Huitinkveld. Een groot aantal nam om 09:30 eerst deel aan de traditonele nieuwjaarsloop om vervolgens samen in de kantine het glas te heffen op een gezond en sportief 2019.

De kantine was bomvol toen even na elfen voorzitter Bart Berenschot in zijn nieuwjaarstoespraak kort terugblikte op het afgelopen jaar: Sportief gezien op het klassenbehoud van Heren 1 en het bereiken van de nacompetitie van Vrouwen 1. Dat kan allemaal niet zonder de inzet van vele vrijwilligers. Door hen is ook de lang gekoesterde wens van het bestuur in vervulling gegaan: het opzetten van een eigen EHBO. Diezelfde vrijwilligers hebben ook gezorgd voor de herinrichting van de kantine. Bart stond bij zijn vooruitblik in het bijzonder stil bij de aanstelling van Eric van Zutphen (klik hier voor meer info) als Hoofd JeugdOpleiding die het jeugdkader meer handvatten gaat bieden voor de verdere sportieve toekomst. Ook in het nieuwe jaar zijn er weer nieuwe kansen waarbij we, als we samen de kar trekken en de schouders eronder zetten, er weer een fantastisch voetbaljaar van maken. Klik hier voor de volledige toespraak.

Na een korte pauze werden de jubilarissen (12,5 – 70 jaar) gehuldigd. Als eerste werd Liane van Wezel gehuldigd voor haar 12,5 jarige lidmaatschap. Twee keer zo lang (25 jaar) lid waren Bianca te Beest-Schurink, Thijs ten Hagen, Gijs Nijweide, Rudie te Selle, Ronald Ubbink en Johan Vreman. Voor hun 40-jarige jubileum werden Hennie ten Damme, Richard en Erwin ten Pas, Ruud Storck en Stefan Stortelers in het zonnetje gezet. Gouden jubilarissen waren Willy Wiggers, Frank ten Hagen (vader van Thijs) en Vincent Schurink (vader van Bianca). Henny te Brummelstroete, Jan Kruisselbrink en Wim Samberg zijn alle drie al 60 jaar lid van FC Trias. Ten slotte werden Wim ten Damme en Bennie de Roos gefeliciteerd met hun 70-jarige jubileum. Voor alle jubilarissen waren er mooie woorden, bloemen en een passend aandenken.

Het formele gedeelte van de receptie werd afgesloten met de huldiging van een aantal winnaars van de crossloop. De activiteitencommissie had een mooi parcours uitgezet op en rond ’t Huitinkveld. Afhankelijk van het aantal rondjes dat men liep werd er uiteindelijk een afstand van 1,25 tot 9 KM gelopen. Onze eerste elftaltrainer Yassin Ouardighi gaf het goede voorbeeld en was de snelste FC Triasser op de 9 KM bij de mannen. Bij de vrouwen was deze eer aan Joyce Damkot die iedereen voor bleef. Ook vermeldenswaardig was de overwinning van Xander Lubbers (JO13) op de 2,5 KM. Tenslotte mocht Francisca Klanderman weer positieve resultaten bekend over de kerstactie. Daarbij stond zij stil bij de (verkoop-)inzet van zowel de JO19-1 als de heren van FC Trias 6 die beide voor de meeste omzet hadden gezorgd. In zijn slotwoorden bedankte Bart Berenschot in het bijzonder Hans Dulfer, Wenke Wullink en Francisca Klanderman als grote kartrekkers achter de kerstactie.

Klik hier voor foto’s van de crossloop en hier voor foto’s van de receptie.